TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Educació avança l’inici del curs escolar i USTEC declara que és “un atac a la democràcia i als drets laborals”

Gonzàlez-Cambray anuncia també que s’instal·larà aire condicionat en algunes aules d’alguns centres

El curs escolar 2023-2024 començarà el dimecres 6 de setembre i acabarà el 21 de juny per a tots els cicles d’educació infantil, primària i secundària en escoles i instituts, i també per a la formació professional bàsica. A diferència de l’any passat, primària i secundària començaran el mateix dia i, en el cas de primària, les tardes seran lectives i no de lleure. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha declarat que este avançament redueix la desconnexió de l’alumnat a causa dels mesos d’estiu i és bo per als estudiants en situació de vulnerabilitat. Afirma que la decisió s’ha pres des del diàleg i la reflexió conjuntament amb “tota la comunitat educativa”.

Per la seua banda, USTEC (Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya) ja s’ha pronunciat en contra de les noves dates i acusa el responsable d’Educació d’haver “evitat la negociació col·lectiva”. Declaren que, “en aquestes circumstàncies, ultra la condició de retallada que implica una decisió d’aquest tipus (que dificulta la preparació del curs, genera menys temps de coordinació, no respon a cap consideració ni social ni pedagògica), això implica una declaració de guerra. Una declaració de guerra contra l’educació pública, contra els treballadors i treballadores, i contra la democràcia”. Tornen a demanar la dimissió del conseller i denuncien que ahir van demanar reunir-se amb ell i se’ls va denegar la petició. No descarten “accions contundents fins a final de curs”, boicot a la retallada que suposa la presencialitat al juliol i la possibilitat de fer vaga al setembre per evitar així que comence el curs amb normalitat.

Aire condicionat a les aules per combatre la calor de finals d’estiu

Hores després de l’anunci de l’avançament del curs, Gonzàlez-Cambray ha explicat que s’instal·larà aire condicionat en algunes aules i altres espais d’alguns centres educatius per pal·liar els efectes de les onades de calor, per a les quals les escoles i instituts actuals no estan preparats. El conseller afirma que la intenció és que acabe havent espais climatitzats a tots els centres, però avisa que no serà d’un dia per a l’altre.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Choosing Marijuana Legalization

Choosing Marijuana Legalization Who Else Wants to Learn About Marijuana Legalization? Anyone 21 or older would have the ability to possess small quantities of marijuana

Llegir Més »
Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects