TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Educació ambiental i coneixença del territori amb Educaports

Esta nova empresa vol posar en valor la riquesa natural dels Ports

Educaports és una empresa nova, nascuda a principis d’este any. El seu fundador és Jordi Cirera, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i guia de muntanya. La seua passió per la natura i pels Ports li ve des de menut, tot i que fer-se gran no va ser un impediment per seguir observant la natura de prop. Amb l’arribada de la pandèmia li va sortir la oportunitat de treballar al Parc Natural dels Ports. “Al Parc Natural portava tota l’educació ambiental, feia xerrades, tallers i sortides amb totes les escoles de les Terres de l’Ebre. Aixo em va fer agafar confiança, seguretat per endinsar-me més en este món”.

“Vaig veure que el que m’agradava era la muntanya i donar els coneixements que jo tenia sobre ella: flora, fauna, l’antiga vida que s’hi feia, orientació…”. Segons Cirera, la idea d’emprendre un negoci que li permetés viure del seu amor a la natura li voltava pel cap de feia anys. El passat gener va començar a oferir estades escolars, on els menuts pujaven als Ports dos o tres dies. A partir de guies i quaderns de camp, l’equip d’Educaports va crear cinc tallers que exploraven temàtiques com l’autosuficiència a la muntanya o la geologia específica de la zona. La inicitaiva va tenir una bona rebuda perquè permet als alumnes ampliar coneixements que es donen als crèdits de sintesi o en assignatures curriculars.

Imatge d’un dels tallers d’Educaports. CEDIDA.

Este estiu, Educaports ha oferit les colònies d’estiu, on els nens pugen sis dies al Parc Natural. El gran nombre d’inscripcions rebudes va fer que Cirera hagués d’ampliar l’equip i formar nous monitors que puguessen transmetre el coneixement. “El que volem és que aprenguen, que xalen i que siguen conscients de tot el patrimoni que tenim aquí al costat, que coneixen poc”. De fet, combatre la desconeixença cap al medi natural és un dels objectius del jove emprenedor, ja que “més d’un 70% del meu públic coneix els Ports només de lluny”. Admet que, de vegades, el respecte que infon la muntanya fa que els excursionistes no exploren més enllà de les rutes típiques, encara la temor se pot combatre amb educació i curiositat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

1 comentario en “Educació ambiental i coneixença del territori amb Educaports”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects