TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Dibuixar pel plaer de fer-ho: Urban Sketchers Terres de l’Ebre

La plataforma vol promoure el dibuix ‘in situ’

Urban Sketchers va nàixer al 2007, de la mà d’un periodista i il·lustrador de Seattle provinent de Barcelona. La seua intenció era promoure el dibuix ‘in situ’. És a dir, dibuixar des del lloc que s’il·lustra, mai des d’una foto ni de memòria. El blog d’Urban Sketchers va començar amb la idea de ser fidels a la realitat i escenes que s’observen, i posteriorment compartir-les amb un grup amb qui posar els dibuixos en comú.

Dibuix d’una proposta mensual d’USkTE sobre productes típics. FOTO: USkTE

Este concepte ha donat la volta al món, i al maig del 2019 aterrava a les Terres de l’Ebre. La idea és la mateixa: plasmar al full el que veuen els ulls. A casa nostra, abans de la pandèmia, la organització muntava una trobada mensual on els participants es reunien en un lloc concret i il·lustraven el que observaven. També es potenciava un repte mensual, que és la part que ha seguit activa amb la crisi de la covid-19. Cada trenta dies, Urban Sketchers Terres de l’Ebre proposa un tema que tingue a veure amb el territori: enguany, els dibuixos tenen relació amb l’estructura arquitectònica que trobem arreu de les quatre comarques.

Dibuix d’una proposta mensual d’USkTE sobre productes típics. FOTO: USkTE
Facebook
WhatsApp
Twitter

1 comentario en “Dibuixar pel plaer de fer-ho: Urban Sketchers Terres de l’Ebre”

  1. Preciosos els dibuixos!
    Ja només falta que, per acabar de protegir i potenciar la cultura, es citin els autors de les obres, fins i tot de la portada!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects