Va exercir com a tècnica superior de la Direcció General de Memòria Democràtica
La perellonenca Cinta Farnós pren el relleu de Joan Baptista Forcadell al cap del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE), qui ha exercit com a director general fins al trencament del Govern i el nomenament dels nous consellers.
Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Farnós compta amb un Mestratge en Gestió Pública de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) junt amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la UAB. També té un Postgrau en Dret Local i Dret Urbanístic de l’EAPC i un Màster en Diplomàcia i Acció Exterior del Diplocat, l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI) i la UPF.
És tècnica superior de la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Emergències del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya des del desembre de 2022. Anteriorment, ja va estar vinculada amb el Departament de Justícia, Drets i Memòria, exercint com a tècnica superior de la Direcció General de Memòria Democràtica del juliol de 2020 al desembre de 2022. Farnós també ha treballat com a tècnica superior al Departament de Treball, a l’Agència Tributària de Catalunya i al Departament de Benestar Social i Famílies. A més, ha exercit com a tècnica de gestió del Servei d’Ocupació de Catalunya.
L’objectiu del COMEBE
El COMEBE és un ens públic que té per objecte recuperar la memòria de la Batalla de l’Ebre, així com reivindicar els seus vestigis i el seu patrimoni memorial. Aquesta recuperació es du a terme a través de la recerca, la conservació, el manteniment, la documentació i la difusió dels espais de memòria vinculats a l’esdeveniment bèl·lic.
Alhora, el foment del patrimoni vinculat a la Batalla de l’Ebre vol desplegar el turisme de memòria i la dinamització del territori.
En definitiva, posar en valor el patrimoni memorial de la Batalla de l’Ebre busca fomentar la sensibilització i promocionar la cultura de la pau i els valors democràtics en la nostra societat.