La proposta, que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal, agrupa l’oferta enoturística d’aquesta denominació per projectar-la com a destinació
La DO Tarragona ha presentat la nova oferta enoturística d’una vintena de cellers dels quatre territoris agrupats ara sota el paraigua de la Ruta del Vi de la DO Tarragona (l’Alt Camp, Baix Camp i el Tarragonès, i bona part de la Ribera d’Ebre). Aquest és un projecte tot just acabat de crear i que es complementa amb una nova web dedicada exclusivament a l’enoturisme (www.rutadelvidotarragona.cat).
La ruta completa contempla 19 visites a cellers i 37 experiències singulars que van des d’una passejada amb carruatge amb tast de vins, fins a visites i tastos singulars a la vinya, rutes amb llagut o descens per l’Ebre amb caiac, passejades entre vinyes, circuits de marxa nòrdica o propostes que mariden el vi i la gastronomia de la zona. “Aquesta nova ruta permetrà singularitzar la DO Tarragona i els cellers de la Ribera que en formen part. A més potenciarà les sinergies amb els agents socioeconòmics del territori i serà una oportunitat fantàstica de promoció per als cellers”, ha explicat Gemma Carim en la presentació de la Ruta del Vi de la DO Tarragona. L’acte s’ha celebrat al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri (Alt Camp), amb la presència de representants polítics, de membres del Consell Reguladors i els cellers. Des de la Ribera d’Ebre s’hi han sumat cinc cellers que a més de la visita al celler i el tast dels seus vins, ofereixen les següents activitats:
- El Celler Biopaumerà de Rasquera (Tel. 647 983 004 / www.biopaumera.com) ofereix una visita al celler amb un àpat de productes locals de Rasquera (embotits, formatges, pastisseria…) maridats amb els seus vins.
- El Celler Pedrola de Miravet (Tel. 650 093 906 / www.camidesirga.cat) proposa una passejada en bicicleta pels paisatges agrícoles de Miravet amb final al celler amb un esmorzar de pagès i tast de tres vins.
- El Celler Suñer de Ginestar (Tel. 977 409 039 / www.vinsiolissuner.com) oferta dues activitats. D’una banda, Wine & Kayak, un descens en caiac pel Riu Ebre amb parada a les vinyes on es fa un tast de vi blanc (100% macabeu). Se segueix amb la visita al celler on es tasten la resta de vins acompanyats d’una mini clotxa, plat tradicional de la Ribera d’Ebre. De l’altra, la proposta titulada Aromes de vi i oli permet fer una visita guiada a les oliveres i al molí d’oli seguida d’un tast sensorial dels olis monovarietals i un tast dels vins ecològics del celler.
- A la Cooperativa de Benissanet (Tel. 977 407 105) s’hi poden fer diversos tipus de degustacions temàtiques: vermuts amb patates i fruits secs, vins blancs amb trapatxo, vins negres amb formatges o vins dolços amb pastes tradicionals.
- El Celler Molí de Rué de Vinebre (Tel. 977 405 782 / www.moliderue.com) proposa dues activitats. La primera és un itinerari a peu des de l’embarcador de Vinebre fins al celler, passant per vinyes i camps de fruiters, i tast de vins amb producte local. La segona un passeig pel riu Ebre amb el llagut Lo Roget, una rèplica de les embarcacions tradicionals utilitzades a la vall de l’Ebre, seguit d’una visita al celler i tast de vins.