TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Estabilitzat l’incendi forestal a Corbera d’Ebre

Continuen treballant una trentena de dotacions

16:45 h Bombers de la Generalitat ha rebut un avís d’incendi forestal a les 15:53 h a Corbera d’Ebre, concretament a la zona del Calvari. A hores d’ara hi estan treballant 16 dotacions, dos de les quals són aèries. Encara no s’ha fet una estirmació de superfície afectada.

Tant el nord de la comarca de la Terra Alta com de la Ribera d’Ebre es troben en avís per calor fins divendres i el risc d’incendi és alt. L’onada de calor ha comportat que s’active avui el pla INFOCAT per prevenir els incendis forestals a les comarques de Lleida i el Penedès.

18:03 h Es troben treballant vint-i-quatre dotacions terrestres i tres d’aèries. Les flames han afectat a un parc eòlic de la zona i ha afectat a una superfície aproximada d’unes 15 hectàrees, majoritàriament de terreny forestal.

18:18 h El foc es segueix expandint i el cap de l’incendi i el flanc dret avancen al terme de Corbera d’Ebre. Bombers està desplegant estratègies per ancorar les flames i evitar que s’acostin a la carretera TV-7331. El foc està actiu i hi treballen vin-i-cinc dotacions terrestres i quatre d’aèries.

21:10 h L’incendi ja ha cremat 250 hectàrees. En estos moments hi treballen 40 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 2 bombarders i 2 avions de vigilància i atac). El foc ha fet focus secundaris; se n’han localitzat alguns a 50 metres del focus principal de foc. S’ha tallat la circulació a la carretera TV-7333, entre la Fatarella i Vilalba dels Arcs.

22:29 h Les flames han sobrepassat el primer eix de confinament, la carretera TV-7333. L’incendi roman actiu i amb un potencial de 8.000 hectàrees. Bombers ha activat a tot Catalunya el nivell de mobilització 2 (M2), la qual cosa significa que tots els efectius del cos han de presentar-se als seus parcs sempre i quan hi hagi vehicles per treballar. La mesura ve motivada també per l’incendi forestal de Baldomar.

L’alcalde de Corbera d’Ebre, Antonio Álvarez, ha explicat a Catalunya Informació que el foc ha fet detonar bombes de la Batalla de l’Ebre.

Dijous, 16 de juny

08:45 h 53 dotacions de Bombers han estat treballant en l’incendi de Corbera durant la nit. A hores d’ara n’hi ha 50 amb el suport aeri d’un helicòpter. Hi ha unes 300 hectàrees afectades i els professionals encara no el donen per perimetrat. Tot i que el foc seguix actiu, és menys virulent que ahir.

Pel que fa a les altes temperatures que propicien els incendis i en dificulten l’extinció, s’espera que els termòmetres superen els 40 graus durant el dia d’avui. L’avís per onada de calor emès pel Meteocat ja inclou les quatre comarques ebrenques i fins dissabte no se suavitzaran les temperatures.

17:26 h Hi treballen quaranta-nou dotacions, dos d’aèries. Per ara es desconeixen les hectàrees afectades.

Divendres, 17 de juny

08:31 h Els Bombers ja han donat per estabilitzat l’incendi esta matinada. Hauria afectat a una superfícies d’unes 300 ha, segons apunta el cos d’Agents Rurals. Es mantenen al lloc dels fets una trentena de dotacions a l’espera dels relleus.

S’ampliarà informació

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects