TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

S’aprova la llei de l’eutanàsia

Espanya és el sisè país del món en despenalitzar la mort assistida

Després de passar pel Senat, queda aprovada la llei de l’eutanàsia al Congrés dels Diputats. La proposta és del grup PSOE i la pràctica de la mort assistida entrarà en vigor d’aquí a tres mesos.

L’eutanàsia serà una prestació més del Sistema Nacional de Salut, que podran sol·licitar les persones que tinguen una «malaltia greu i incurable» o un dolor «greu, crònic i invalidant» que comporte un «patiment físic o psíquic constant i intolerable». Cada cas el supervisarà una comissió de garanties, designat a cada comunitat autònoma. La persona malalta podrà rebre l’eutanàsia cinc setmanes després d’haver-la demanat. Abans se l’informarà de les alternatives i cures pal·liatives disponibles i haurà de confirmar la voluntat de morir com a mínim quatre vegades durant el procés. L’assistència es farà en centres sanitaris, tant si són públics, privats o concertats, i al propi domicili. La llei preveu l’objecció de consciència per als professionals sanitaris implicats.

Espanya serà el sisè país del món en reconèixer el dret a una mort lliure i digne i el quart d’Europa. A l’Estat hi ha hagut diversos casos que han sensibilitzat la població amb el tema, com la mort de Ramón Sampedro, mariner i escriptor gallec que va morir ara fa 23 anys. Era tetraplègic i onze amics seus van ajudar-lo a morir, fent diferents tasques perquè cap d’ells pugués acabar condemnat. Més recent és el cas de María José Carrasco, malalta d’ELA aqui el seu marit va ajudar a morir a casa seua. El cas se va tractar com si fos violència masclista.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects