TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Comença el judici de la plataforma Castor

Només dos persones seuran al banc dels acusats

Comença avui el judici de la plataforma Castor. La Fiscalia demana per a dos exdirectius d’Escal UGS, l’empresa responsable de la plataforma, sis anys de presó per delictes contra el medi ambient. És el que que va provocar més d’un miler de sismes al Montsià i el Baix Maestrat l’any 2013, alguns dels quals van arribar a notar-se a Tarragona.

La infraestructura, instal·lada baix del mar en un antic pou petrolífer, a 22 quilòmetres de la costa de Vinaròs i Alcanar, se va construir per emmagatzemar gas. Les injeccions als dipòsits van provocar terratrèmols en diversos pobles costaners de les Terres de l’Ebre. El més fort va ser el de l’1 d’octubre, quan es va arribar a uns tremolors de 4,2 a l’escala de Richter. Tot i que diversos estudis previs ja advertien dels riscos que implicava la construcció de la plataforma, el projecte va acabar realitzant-se, i la Fiscalia acusa els dos directius responsables d’haver continuat l’activitat obviant els advertiments de l’Observatori de l’Ebre, que controlava l’activitat sísmica de la zona.

En un primer moment se va imputar a 18 persones, però a tots ells se’ls va arxivar la causa, i només Recaredo del Potro i José Luis Martínez Dalmau, exdirectius d’Escal UGS, s’asseuran al banc dels acusats. A partir d’avui, pel jutjat de Castelló passaran un total de 189 testimonis, 6 testimonis pèrits i 35 pèrits. Hi ha 120 afectats que reclamen indemnitzacions, i els dipòsits s’estan acabant de segellar.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects