TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Arnes vol rehabilitar els seus habitatges a través d’un programa pilot contra el despoblament

Tres pobles de la Terra Alta volen formar part del projecte de Territori

Arnes, Prat de Comte i la Pobla de Massaluca s’han adherit a un programa pilot impulsat per la Generalitat que vol acabar amb el despoblament. Estos 3 municipis ebrencs se sumen als 50 candidats d’arreu del país que volen acabar formant part del projecte. D’estos 50, se n’escolliran 20.

En el cas d’Arnes, l’alcalde Joaquim Miralles explica la problemàtica del poble: »En estos últims 10 anys hem passat de 580 habitants a uns 470. Tenim l’agreujant que aquí hi ha moltes cases de propietaris que ja han mort o de gent que no té recursos per a reformar-les. Hi ha molts habitatges desocupats en estat deplorable. Amb este pla pilot mirarem d’arreglar-les i buscar-los-hi una sortida, ja sigue amb lloguers o amb vendes.»

Miralles també posa èmfasi en el tema de la joventut i el teletreball: »Tot i que la pandèmia ha sigut una desgràcia, ha dut la oportunitat del teletreball i molta gent vol deixar les ciutats i buscar zones més petites, com el nostre poble. Però clar, si arriben aquí i no tenen una casa on quedar-se és un problema.» L’ajuntament té un parell d’edificis pendents de rehabilitar si finalment entren a formar part de la prova pilot. »Ens hem centrat en una casa gran i amb moltes problemàtiques. Si la Generalitat ens selecciona, mirarem de fer-hi pisos de lloguer.»

La falta d’oportunitats per als més joves en l’entorn rural és evident, però l’alcalde veu una oportunitat per fer que es queden al poble. »La seua feina està a 50, 60 o 70 kilòmetres de distància. N’hi ha molts que marxen perquè no poden independitzar-se en condicions, però si podem donar-los un lloguer assequible, si s’han de desplaçar a Tortosa o Amposta, molts es plantejaran tornar al final del dia a una zona tranquil·la com el seu municipi.»

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects