El nou joc de cartes amb arrels ebrenques pretén ensenyar els antics i actuals oficis
El deltebrenc Joan Marc Clofent és un apassionat dels jocs de taula i del disseny gràfic. Ambdues passions les uneix amb la creació de jocs. Ell és l’impulsor del joc Llépol, que gira al voltant de la gastronomia de l’Ebre; Wicca, un joc de cartes de bruixes i bruixots; i ara, de l’Esmolet, un joc de cartes dedicat als oficis, que ha estat il·lustrat pel seu company d’ofici i amic Agustí Sousa.
Oficis antics i actuals sóns els protagonistes de l’Esmolet, el nou joc del dissenyador deltebrenc. Amb una baralla de vuitanta-una cartes i trenta personatges diferents, grans i petits descobriran com arribar al final de la partida amb el màxim de puntuació a través d’un sistema de punts.
La difusió del joc s’ha impulsat amb una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per tal d’aconseguir que l’Esmolet estiga als centres educatius que els mecenes escullin. Ara, la campanya ja està tancada i el joc amb ADN ebrenc estarà disponible a cinquanta-vuit centres educatius.
La vessant educativa està molt present en el joc, que promou el coneixement dels antics oficis, així com dels actuals, i millora l’aprenentatge de l’àmbit lògic i matemàtic.
Per al creador del joc també és molt important el fet que el joc siga en català per “promoure’l i poder jugar en català”, ja que afirma, “no hi ha un gran mercat”.
El joc té un paper rellevant de cara als més petits de casa, ja que poden desconéixer alguns dels oficis protagonistes, “com és el cas de l’esmolador, la llatadora, els camàlics o els calafats”, declara Clofent, qui afegeix que este punt de nostàlgia pot ser molt positiu per unir diferents generacions en un mateix joc.
Per a estos Nadals el joc es pot adquirir a les botigues Gascó, a la llibreria la Romàntica (Amposta) i a Delta Friki Shop (La Ràpita).
1 comentari
Un joc divertit, educatiu i fet en Català, que promou jugar en família o en Amics. Ideal per regalar en aquestes dates . Que volem més, no se’n troben molts de Jocs en Català, així que “A jugar”.