TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Amposta posa en valor el comerç local a través de l’art

L’Era i els artistes locals impulsen una acció per visibilitzar l’eix comercial del municipi

L’Era, la Comunalitat urbana d’Amposta, conjuntament amb artistes locals, impulsa una acció per visibilitzar l’eix comercial del municipi i les seves produccions. Ho fa transformant de manera efímera espais sense activitat i convertint-los en galeries d’art per mostrar-hi les obres artístiques.

Davant el canvi patent dels nostres hàbits de consum i l’increment de la compra on-line molts establiments han de tancar, incapaços de competir amb els preus i les condicions dels gegants de la logística. ARTLOCAL defensa el local, el lloc físic, el km0, l’aquí i l’ara. La compra de proximitat té molts valors associats: el tracte personalitzat, la sostenibilitat, o el donar vida al municipi i a les famílies que hi viuen en són alguns. A través de la transformació efímera d’estos espais en entorns artísticament elaborats es vol aconseguir una experiència estimulant que al mateix temps permeti connectar els creadors entre ells i també amb la xarxa de comerç local. A més, es creua la problemàtica dels locals buits amb una de les necessitats més urgents dels artistes locals: la manca d’espais d’exhibició d’obra.

Durant tres dies, el divendres 16, dissabte 17 i diumenge 18 de desembre, els artistes intervindran alguns dels locals buits del carrer Major d’Amposta. Es tracta de revitalitzar una part de la ciutat molt propera a l’eix comercial amb un petit circuit per galeries d’art efímeres. Una mostra del treball artístic i de visibilitat d’espais buits de cara a futurs lloguers o compres. Hi haurà exposicions, tallers oberts, processos de creació en directe, actuacions musicals… Tot això en el marc de l’Era, la Comunalitat urbana d’Amposta, un projecte impulsat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya que pretén reforçar els valors de l’economia social i solidària.

Hi participaran artistes com Bertagui, amb la seua aposta per il·lustrar i dibuixar llibres de segona mà, el músic ampostí Noel Luna, la cantautora Laura Guarch o Siscotech Dj, així com videoprojeccions o una instal·lació a càrrec d’Elsa Barco.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects