TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Aina Cid com a esportista i Javi González i Carlos Front com a entrenadors són els representants ebrencs per als JJOO de Tòquio

L’atleta tortosí Yassine Ouhdadi competirà als Jocs Paralímpics

El 23 de juliol de 2021 van iniciar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, un esdeveniment esportiu que amb aquesta frase ja es veu que és diferent del normal, ja que donaran inici un any després a quan ho havien de fer. Tot això, malauradament, per culpa d’una pandèmia que fins i tot un any després ha creat indecisió al Japó, el país organitzador, a què es dugués a terme. Finalment, els Jocs Olímpics han donat inici, però amb el dur càstig de què no podrà haver-hi espectadors en directe per a poder gaudir d’aquest esdeveniment i poder animar als esportistes a pocs metres de distància. Tot i això, des de casa sí que serà possible seguir-ho i, per sort, des de les Terres de l’Ebre tenim raons per fer-ho, ja que comptem amb una esportista olímpica preparada per donar-ho tot a Tokio, Aina Cid Centelles, i dos entrenadors, Javi González i Carlos Bienvenido Front Barrera, que ens representaran a l’esdeveniment esportiu més important del món.

En primer lloc, toca parlar de l’esportista Aina Cid Centelles, l’ampostina, és la màxima representant espanyola pel que fa al rem i ja als Jocs Olímpics de 2016 disputats a Río de Janeiro va tenir la medalla a tocar, ja que va ocupar el sisè lloc juntament amb la barcelonina Anna Boada, que el 2019 es va retirar com a esportista. Des d’aquell moment competeix amb la càntabra Virgínia Díaz, amb qui a Lucerna va guanyar el 2019 el Campionat Europeu de rem en la modalitat dos sense timoner i el 2021 van aconseguir la mateixa posició en la mateixa localitat però com a Campionat Mundial. A Poznan, Polònia, i a Varese, Italia, les dues esportistes també van aconseguir plata i bronze respectivament i després, gràcies al gran resultat que van aconseguir a la fase de classificació que es va fer a Àustria el 2019, van aconseguir entrar a aquests Jocs Olímpics.

Ara, aquest any de més que han tingut per a preparar-se, sembla que els hi ha anat molt bé per a entendre’s millor i, tot i que no volen relaxar-se, els temps que estan aconseguint darrerament són dignes de podi per a aquests Jocs Olímpics de Tòquio, uns jocs als quals aniran acompanyades per l’entrenador tortosí Javi González que porta entrenant des de fa molt temps a l’ampostina Aina Cid. El dimecres vinent a les 12.30 es disputaran les semifinals, amb les expectatives de poder arribar a lluitar per les medalles classificant-se per a la gran final.

Un altre entrenador de rem provinent de terres ebrenques i que està als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 és l’ampostí Carlos Bienvenido Front Carrera, qui és l’entrenador de la selecció de Xile de rem. Amb un passat com a esportista olímpic aconseguint el catorzè lloc als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 com a representant espanyol, ara és entrenador de César Abaroa y Eber Sanhueza de la modalitat doble skull masculí, amb qui han arribat a la final C, quedant cinquens de sis a la repesca que es va disputar el 25 de juliol a les 10 del matí amb un resultat de 6:48.22. Ara, el dia 29 de juliol a les 11.20 la selecció dirigida per Carlos Front Barrera lluitarà per les posicions entre la tretzena i divuitena d’aquesta modalitat.

Pel que fa als Jocs Paralímpics de Tòquio, el migfondista tortosí d’origen marroquí Yassine Ouhdadi va sellar el seu bitllet cap al Japó el passat mes de març durant el Campionat de Catalunya d’Atletisme Paralímpic. Ouhdadi ha aconseguit pòdiums rellevants en els últims anys, com és en el cas del Campionat del Món d’Atletisme Paralímpic, celebrat a Dubai a finals del 2019, quan va aconseguir la medalla de plata en els 5.000 metres T13 per esportistes amb discapacitat visual lleu. Ho va fer amb un temps de 14’52»12, la qual cosa va suposar un nou rècord continental.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects