TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Acció Climàtica vol començar les obres de la guarda de protecció de la badia dels Alfacs a final d’any

Esta setmana el projecte ha superat el vistiplau de Costes i ja es podran licitar els treballs

Les obres per construir una guarda de protecció al llarg de la badia dels Alfacs, inclosa en l’Estratègia Delta impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, podrien començar el darrer trimestre d’enguany. Esta setmana, la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral, amb la conformitat del Servei Provincial de Costes de Tarragona del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, ha donat el vistiplau al projecte. Este tràmit és indispensable, atès que les actuacions s’han de dur a terme a la línia de costa, i permetrà que en breu ja es pugue licitar el projecte.

La guarda actuarà com a barrera de contenció davant la pujada del mar i contribuirà a evitar l’entrada d’aigua terra endins i a minimitzar, així, la salinització del delta de l’Ebre. També evitarà danys en les infraestructures i pèrdua de terres de conreu.

En total s’actuarà sobre 12.900 metres lineals, en tres fases. Les dues primeres es centraran a reforçar la protecció contra la pujada del nivell del mar. La tercera ha de permetre fer un tancament total de tot l’hemidelta dret en contacte amb la badia dels Alfacs i garantir la transitabilitat mitjançant l’adequació del sòl i la construcció de ponts per superar els desguassos i les connexions de les basses amb el mar. La guarda de protecció tindrà una cota d’1,20 metres per sobre el nivell del mar i uns 4 metres d’amplada, i serà transitable. En alguns trams molt concrets, on actualment ja hi ha infraestructures similars, es recreixeran les existents i s’asseguraran els accessos existents. Les obres d’estes dues primeres fases tenen un pressupost total de 10,5 milions d’euros. Els treballs respectaran els períodes de nidificació de les aus de la zona, i també la campanya de reg i del cicle productiu de l’arròs.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Choosing Marijuana Legalization

Choosing Marijuana Legalization Who Else Wants to Learn About Marijuana Legalization? Anyone 21 or older would have the ability to possess small quantities of marijuana

Llegir Més »
Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects