TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Acció Climàtica destina 565.000 euros a pal·liar els danys pels aiguats del Montsià

En l’àmbit agrícola, els cultius de cítrics de la zona s’han vist poc afectats

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural està duent a terme diverses actuacions d’emergència per refer les destrosses provocades per la tempesta de l’1 de setembre a diversos municipis del Montsià. El departament destinarà un import de 300.000 euros per a la restitució de les lleres dels barrancs que van ser malmeses pel temporal. Se preveu que estos treballs finalitzen entre els mesos de setembre i octubre d’enguany.

L’Agència Catalana de l’Aigua, just després dels aiguats, va inspeccionar les lleres dels barrancs que transcorren pels municipis d’Alcanar, la Ràpita i Ulldecona, i, un cop identificats els danys, va iniciar per via d’emergència actuacions per restituir-les. Així, des del 4 de setembre, l’Agència està duent a terme un total de 9 actuacions, concretament en els barrancs del Llop, Sant Jaume, Castellans-Forques, Solito, Codonyol-Arjub, Forques, Libori, Codines i Fondo i el barranc sense nom al costat de l’Hotel Carles III. Els treballs consisteixen en la retirada de graves i la redistribució de sediments, tot i que en alguns trams se retiraran arbres morts i acumulacions de vegetació que poden obstaculitzar el pas de l’aigua. Els treballs en el barranc del Llop i en un sector del barranc de Sant Jaume per damunt de la N-340 ja han finalitzat. Les actuacions en el barranc de Sant Jaume dins de zona urbana i en el de Castellans-Forques estan en curs, i en els pròxims dies, es preveu iniciar els treballs en la resta de cursos fluvials afectats.

Les pluges també van provocar danys a les depuradores d’Alcanar, les Cases d’Alcanar, la Ràpita i Ulldecona que, mitjançant les actuacions del Consell Comarcal del Montsià i l’empresa explotadora, han pogut restablir el servei amb solucions provisionals. En les pròximes setmanes és previst dur a terme les actuacions definitives i revisar estes infraestructures, principalment la xarxa de col·lectors, que encara és inaccessible. La reparació dels danys se quantifica provisionalment en 130.000 euros.

El Departament emprendrà també la reparació dels camins d’accés a les finques perquè tornin a ser transitables per a l’inici de la collita dels cítrics, prevista a finals de mes. Estes actuacions se duran a terme als municipis d’Alcanar i, especialment, d’Ulldecona, en un total de 10 lligallos. Seran tasques d’arranjament adequades a les necessitats de cada camí. Es considerarà fins i tot la construcció d’un calaix de formigó en el pas del camí per un barranc i algun altre tram formigonat per pèrdua total de solera.

En total, es preveuen actuacions en aproximadament 14 km de camins en mal estat, però amb la possibilitat d’ampliar-les si durant aquestes actuacions de millora s’observen nous trams amb necessitats d’arranjament. El pressupost que s’hi destina són 135.000 €.

En l’àmbit estrictament agrícola, els cultius de cítrics de la zona s’han vist poc afectats i no es preveuen pèrdues en la collita.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects