TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

‘Vull Parlar’, un espai segur per combatre la xenofòbia

Tres estudiants han creat el projecte, que pretén visibilitzar els problemes del racisme

Asmaa Yechou, juntament amb Khadija Bouktib i Zaira Garzón Bosch, és la impulsora de ‘Vull Parlar’, un projecte socioeducatiu que pretén donar veu a persones que han estat silenciades a causa del racisme. Tot i ser nascuda a Tortosa i amb només vint-i-dos anys, Asmaa ha patit racisme al llarg de la seua vida, fet que l’ha portat a crear esta iniciativa.

El projecte, que naix a partir d’un treball del grau superior d’Integració Social de l’Institut de l’Ebre, consisteix en un seguit de trobades, dirigides a persones racialitzades i autòctones per exposar casos de racisme perquè les persones que ho han patit puguen ser escoltades i així convidar també a la reflexió. «Vivim en una societat que va a un ritme molt ràpid, i és necessari aturar-nos a escoltar i deixar els prejudicis de banda«, declara Yechou. L’objectiu de les reunions és reeducar a través de l’intercanvi de vivències en un espai segur i lliure.

En les reunions s’han exposat casos molt diversos de racisme i, fins i tot, s’han trobat «amb persones que no sabien que situacions determinades que havien viscut eren casos de racisme». I és que, segons Asmaa, hi ha molt de racisme interioritzat per ambdues parts i s’ha de treballar i educar per poder fer-hi front. Un dels exemples d’este tipus de racisme és «el canvi d’idioma», explica Asmaa. «Jo sóc nascuda a Tortosa i parlo el català perfectament, i moltes vegades la gent quan m’ha de parlar, per exemple, a la caixa del supermercat, canvia l’idioma al castellà perquè pensa que no entendré el català», declara.

La iniciativa ha tingut molta participació en les seues primeres reunions, que han tingut lloc a la Biblioteca Marcel·li Domingo de Tortosa. De cara al futur s’espera estendre el projecte arreu de les Terres de l’Ebre i fins i tot en altres contextos, com per exemple amb «testimonis del masclisme o persones amb diversitat funcional», afirma Yechou. A través de les seues xarxes socials informaran de totes les novetats i pròximes dates.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects