TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Vicent Fibla, director del festival Eufònic: “Earth2 serà una sala més”

Eufònic ha comprat terrenys al delta de l’Ebre en un món virtual

Eufònic, Arts Sonores, Visuals i Digital-performatives a les Terres de l’Ebre ha adquirit terrenys del voltant del Trabucador i de la Punta de la Banya a Earth2, un escenari virtual que reprodueix el món físic. Este món purament virtual és un projecte nou i, com diu Vicent Fibla, director del festival, “és una cosa nova, ningú sap com pot acabar.» Tot i la novetat, Fibla ha deixat clar que Eufònic no està comprant per a vendre-ho després, un tipus d’especulació que és quotidiana a Earth2, sinó que el projecte encara està en la primera fase. “A natros ens sembla interessantíssim poder comprar un tros del Trabucador per a després treballar allà dins», diu, referint-se a la possibilitat de crear espectacles i performances en este espai.

Fibla destaca la llibertat que els dona poder treballar en un projecte que encara està en una fase molt prematura, però afirma que ja els va bé la incertesa. També fa referència a la situació extrema de la barra del Trabucador, en risc de desaparició: “el nostre terreny està damunt d’algo que es trenca cada dos per tres, primer va venir el Glòria, després el Filomena i al pròxim no sabrem què passarà.» No és la primera vegada que Eufònic aposta pel món virtual. Actualment tenen la Sala Sintètica, un espai dins de Decentraland on es fan actuacions i exposicions virtuals i, molts cops, interactives. De fet, ara es pot visitar l’obra de les artistes Marta Verde i Anna Carreras.

Des de la direcció d’Eufònic, tot i la “fal·lera especulativa enorme per a comprar i vendre» que hi ha a Earth2, aposten per convertir este espai en una sala més del festival.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects