L’Assemblea ha iniciat una campanya per informar dels recursos disponibles davant una situació de violència masclista
L’Assemblea Vaga Feminista Terres de l’Ebre ha presentat este dissabte la nova campanya informativa dels circuits a seguir les víctimes d’una situació de violència masclista.
El col·lectiu feminista ha constatat que les dones víctimes i identitats dissidents, en patir una situació de violència masclista, sovint desconeixen quins recursos hi ha a l’abast per afrontar-la. És per este motiu que han vist necessari difondre el circuit disponible per orientar sobre els serveis disponibles.
- Què faig si pateixo violències masclistes continuades?
- A la Línia d’atenció contra les violències masclistes rebràs atenció telefònica especialitzada les 24 h. 900 900 120
- El SIE (977 700 168/ 977 701 274) és un servei especialitzat en violències masclistes i el SIAD (un a cada comarca de l’Ebre i a Tortosa) en problemàtiques específiques de les dones. Et facilitaran acompanyament psicològic i assessorament legal.
- Què faig si pateixo una agressió masclista puntual?
- Si necessites assitència mèdica l’hospital ha d’activar el protocol i gestionar tots els recursos d’acompanyament i reparació. També pots contactar amb la Línia d’atenció contra les violències masclistes, el SIE i el SIAD.
- Què faig si vull denunciar?
- L’assemblea recomana anar a formular la denúncia acompanyada d’una tècnica especialitzada en violències o bé d’una advocada. A més, es pot demanar acompanyament a la Línia d’atenció contra les violències masclistes i al SIE. Si estos serveis estan saturats o fora d’horari, es pot contactar amb l’Oficina d’atenció a la víctima d’un delicte (977 441 234 / 977 510 283).
- Què faig si l’agressió masclista està motivada per raons LGTBI+fòbiques?
- Pots contactar amb el SAI de la teua comarca o municipi per demanar assessorament especialitzat, i també amb l’Oficina d’atenció a la víctima d’un delicte.
Malgrat les eines disponibles, l’Assemblea creu que els serveis presenten mancances que han estat denunciades tant per usuàries com per professionals que hi treballen. Apunten a una falta de recursos econòmics i falta de personal que portarien a una saturació del servei. A més, des del col·lectiu feminista reclamen polítiques enfocades no només a tractar les agressions un cop produïdes, sinó a prevenir el problema d’arrel des de tots els àmbits, “orientades a desmantellar el sistema heteropatriarcal que sustenta les violències que patim diàriament”.