TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Unió de Pagesos denuncia irregularitats en el projecte de línia MAT a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Àrea Metropolitana

El sindical avisa que causaria un impacte en l’espai agrari, l’activitat econòmica i les denominacions d’origen

El balanç Unió de Pagesos denuncia que el projecte de la línia de molt alta tensió (MAT) que vol creuar les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat és nul de ple dret i en demana la retirada. També, que causaria un impacte a l’espai agrari en perjudici de l’activitat econòmica i les denominacions d’origen protegides. Aquests són alguns dels aspectes destacats de les nou al·legacions que ha presentat el sindicat, després de ser consultada com a part interessada i aconseguir una pròrroga fins avui per presentar al·legacions a l’informe d’impacte ambiental. El sindicat considera greu que l’empresa promotora no hagi notificat el projecte als particulars afectats i la informació pública acabés fa unes setmanes en període de vacances. En aquest sentit, el sindicat remarca la irregularitat del procés i que s’ha produït indefensió dels afectats i vulnerat el dret de participació pública.
 
Unió de Pagesos denuncia que aquest projecte fa passar una xarxa de transport elèctric primari com una simple infraestructura secundària d’evacuació associada al conjunt de parcs eòlics del Clúster Begues i al Parc Solar Fotovoltaic Jaime I. Per això, en demana la nul·litat de ple dret d’aquests projectes de línies elèctriques de 400kV sotmesos a informació pública, ja que reclamen una línia elèctrica d’alta tensió amb tota regla que formaria part de la xarxa de transport primari.
 
El sindicat al·lega també l’impacte de la contaminació electromagnètica sobre les persones i que el projecte de la línia provocaria una afectació irreversible als espais naturals protegits i la Xarxa Natura 2000, la connectivitat ecològica, la flora i la fauna, especialment a l’àliga cuabarrada.
 
Unió de Pagesos denuncia també que el traçat de la línia elèctrica d’alta tensió creuaria quilometres d’espais agraris, molts dels quals catalogats com a sòls d’alt valor agrícola, de protecció especial de la vinya i de protecció agrari i paisatgístic. Unió de Pagesos adverteix de la repercussió econòmica del projecte a les comarques afectades fins i tot en perjudici de les denominacions d’origen.
 
El sindicat remarca que aquesta nova infraestructura faria créixer el despoblament en les zones rurals afectades, tant a la demarcació de Tarragona (Alcover, Alforja, Almoster, Ascó, Batea, Bràfim, Corbera d’Ebre, Duesaigües, el Masroig, el Milà, Falset, Gandesa, Garcia, la Bisbal del Penedès, la Fatarella, la Selva del Camp, l’Albiol, l’Aleixar, l’Arboç, Llorenç del Penedès, Masllorenç, Montferri, Móra d’Ebre, Nulles, Pradell de la Teixeta, Puigpelat, Ruidecols, Rodonyà, Sant Jaume dels Domenys, Vallmoll, Valls i Vilabella) com a la demarcació de Barcelona (Avinyonet del Penedès, Begues, Castellet i la Gornal, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Santa Cugat Sesgarrigues, Santa Margarida i els Monjos i Vallirana).
 
Davant de tota això, Unió de Pagesos defensa un model d’implantació de les energies renovables distribuït al territori amb instal·lacions de petita dimensió i amb implicació de la ciutadania del territori. El sindicat remarca que la transició cap el nou model energètic s’ha de fer evitant la concentració d’infraestructures en un espai limitat i amb informació i transparència per assolir el màxim consens.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects