TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Unió de Pagesos denuncia la no resposta de l’Administració davant de la crisi de preus dels cítrics

El sindicat alerta que els citricultors catalans cobren entre 0,06 i 0,08 euros el quilo de taronja

Unió de Pagesos denuncia la manca d’acció del Ministeri d’Agricultura davant de la situació de crisi de preus dels cítrics, causada, sobretot, per la competència de la taronja procedent de Sud-àfrica, que ha comportat un retard en la comercialització de la catalana i de l’estatal. A més, les últimes setmanes s’hi ha sumat la d’Egipte, que amb la de Sud-àfrica ha impedit la sortida de varietats com la navel.
 
El sindicat alerta que els citricultors catalans cobren actualment entre 0,06 i 0,08 euros el quilo de taronja, amb una davallada de producció enguany del 40% respecte a una collita mitjana. Les clementines s’estan pagant a 0,20 cèntims el quilo, però la baixada encara ha estat més elevada, entre el 50% i el 60% d’una collita mitjana. Per tant, la caiguda d’ingressos de la pagesia d’este sector enguany serà extrema i impossibilitarà que molts puguen afrontar la nova campanya, amb la forta pujada del cost de l’energia, de l’aigua, dels fertilitzants i dels adobs.
 
Unió de Pagesos també adverteix que algunes grans superfícies fan ofertes als consumidors amb preus mínims de taronges d’origen de l’estat espanyol, a 0,65 euros el quilo. Destaca que les operacions de cítrics són escasses i que hi ha molts quilos sense recol·lectar als arbres. Els preus mitjans en origen de la taronja navel se situen en 0,10 euros el quilo, un 33% menys que a la campanya anterior, també sense cobrir costos de producció.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects