TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Unió de Pagesos alerta de la pèrdua de collites per les gelades

El sindicat adverteix que en alguns punts del país s’ha fet malbé bona part de la collita en diversos sectors

Unió de Pagesos adverteix de pèrdues de la totalitat de la collita en diversos sectors i territoris a causa de les glaçades de les nits del dissabte 2 al diumenge 3 i del diumenge al dilluns 4 d’abril. En una primera estimació, el sindicat adverteix de pèrdues generalitzades arreu del país en pràcticament tots els sectors productius, de la fruita dolça a la seca passant per la vinya i els cultius herbacis, i demana a l’Administració que face el seu propi recompte per tal d’indemnitzar correctament la pagesia perjudicada.  

Segons alerta el sindicat, un dels sectors que ha registrat pèrdues més importants és el de la fruita seca, amb afectacions de fins el 100% en diversos punts del territori. És el cas, per exemple dels ametllers del Pallars Jussà, l’Alt Camp, l’Anoia, el nord de la Ribera d’Ebre, el Priorat, les Garrigues i diversos municipis de la zona de l’Urgell, així com els festucs de l’Urgell, zona encara pendent d’avaluar. També han resultat castigats, tot i que en aquest cas pel vent, els cultius d’avellaners al Baix Camp i Tarragonès, amb pèrdues que es calculen entre el 15 i el 35% de la collita.

En vinya, el sindicat subratlla que és més difícil d’apreciar-hi afectacions a primer cop d’ull, tot i que alerta de possibles pèrdues en zones del Priorat i de les Terres de l’Ebre. Un altre dels sectors directament perjudicats és el de la fruita dolça, amb afectacions a zones de la Plana de Lleida, les Terres de l’Ebre, del Camp de Tarragona i l’Àrea Metropolitana. En este cas, Unió de Pagesos també situa al voltant del 100% d’afectació les pèrdues en cultius de pera a la Garrigues i a la Ribera d’Ebre, on també s’hi cultiva cirera, préssec, pruna i albercoc i on en molts punts ja s’hi dona la collita per perduda.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects