TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Unicorns Pride Ebre: «Hem aconseguit crear un espai segur»

L’organització confirma una segona edició per a l’any que ve

L’Associació Cultural Okay Productions, amb el suport de l’Ajuntament de Roquetes, ha creat ‘Unicorns Pride Ebre’, una gran festa del col·lectiu LGTBIQ+. El passat 25 de juny, l’Escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes va ser l’escenari de la festa de l’orgull, que vol ser un referent al territori. Un dels organitzadors, Roger Font, ha afirmat que se van superar les expectatives d’assistència. Esperaven fos d’unes 500 persones i, segons els seus càlculs, els participants ascendixen fins a un miler.

“Des de l’organització estem molt contents del resultat de la festa. Hem aconseguit crear un espai segur, un espai divers, que explica i difon d’una manera molt transversal les lluites del col·lectiu LGTBIQ+». Destaca també que, durant la nit “no es va registrar cap incidència”. Hi havia un punt d’atenció LGTBIQ+ i un punt lila i cap dels dos va recollir cap agressió. “Tot i això, som conscients que, per molt que a la festa no se registren agressions, la realitat a les cases, als carrers, a les feines i a altres festes que no són del col·lectiu és una altra”.

Des d’Unicorns Pride Ebre volen seguir treballant de manera regular per denunciar actituds homòfobes i trànsfobes. “A partir d’aquí, amb la psicòloga i l’advocat de l’associació establirem protocols perquè les persones que es troben en estes situacions tinguen una eina fàcil i ràpida per poder accedir a associacions que fan un acompanyament jurídic i psicològic a qui patixque agressions”.

Esta nova associació seguirà treballant per promoure activitats per al col·lectiu durant tot l’any. Ja s’ha confirmat una segona edició de la jornada a Roquetes per a l’any que ve.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects