El camp de treball Rehabilitació de barraques de pedra d’Amposta, organitzat per la Direcció General de Joventut, va dirigit a joves de 14 a 17 anys
Una quinzena de joves de diferents punts de Catalunya han participat, del 15 al 29 de juliol, en el camp de treball ’Rehabilitació de barraques de pedra d’Amposta’, organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià.
Durant quinze dies, els i les joves s’han endinsat en un projecte que té la voluntat de reconstruir i conservar les estructures de pedra en sec del terme d’Amposta, a la vegada que se’ls dona un valor patrimonial, cultural, pedagògic i turístic. Reconeguda per la UNESCO com a patrimoni cultural immaterial, la tècnica de la pedra seca permet realitzar diferents tipus de construccions que, al llarg dels segles, han configurat els paisatges agrícoles i ramaders del Montsià. Així, a banda de reconstruir les barraques i dignificar els espais on s’ubiquen, durant el camp de treball també s’ha intentat potenciar les construccions de pedra seca com a refugi de la biodiversitat ja que, gràcies a la seva estructura constructiva, la pedra és un hàbitat idoni per a plantes i animals.
A més de treballar en la recuperació d’aquests espais patrimonials, els i les joves també han dut a terme activitats de companyonia, coneixença i cohesió, així com sortides pels espais naturals de la zona o jocs de nit.