TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Un dia després dels aiguats a Les Cases d’Alcanar i el Càmping dels Alfacs

Veïns i serveis d’emergència segueixen treballant per tornar a la normalitat

Les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja han despertat este matí amb un cel clar i calma climatològica, situació que contrasta amb la viscuda ahir. Després d’un mes d’agost excepcionalment plujós, el setembre ha arribat amb més aigua amb la DANA, deixant conseqüències encara incalculables a la comarca del Montsià.

La Platja de Ciment, situada al costat d’una fàbrica de ciment, és testimoni de la força de l’aigua, que ha arrossegat un dels serveis portàtils que hi havia al fons de la platja fins gairebé arribar la mar. Des de lluny se pot apreciar olor a combustible, i la seua presència és evident a la platja, on es poden veure grans taques negres sobre la sorra i vegetació. Tot i que encara no s’ha confirmat oficialment, es creu que es tracta de combustible d’una embarcació.

A Les Cases d’Alcanar els veïns treballen des de la matinada per poder salvar tot el que puguen de les seues llars i treure el fang que no van poder evitar que entrés. L’ambient és de dessolació, molts ciutadans es mostren tristos i engoixats davant una situació que expliquen que «no s’havia vist mai abans».

A Alcanar s’han viscut abans altres temporals. La seua localització facilita els efectes de l’aigua durant les tempestes, com va ser en el cas del temporal Glòria. Malgrat això, els aiguats viscuts han «arrassat com mai», expliquen els veïns.

Els Bombers de la Generalitat han mantingut un gran nombre de dotacions durant tota la nit a causa de la predicció del Servei Meterològic de Catalunya, que avisava de fortes tempeses durant la matinada. Malgrat això, les precipitacions no han estat més fortes que les del dia anterior, la qual cosa ha suposat una treva per a la població i els equips d’emergències.

A banda dels danys a baixos de les cases i molts negocis pròxims al port, les infraestructures de la població han estat malmeses, com ha estat el cas del desprendiment davant d’un parc infantil i prop d’on s’han precipitat múltiples vehicles a la mar.

Negocis i comerços han estat els grans damnificats pel temporal, ja que a banda de les destrosses als locals, han perdut gran part del gènere. Hostelers de primera línia de mar expliquen que «ho han perdut tot». Terrasses senceres amb muntatges de formigó, cadires i taules han desaparegut per complet.

Durant el matí el president de la Generalitat, Pere Aragonés, ha visitat el poble. Juntament amb els alcaldes estudien demanar la declaració de zona catastròfica.

El Càmping dels Alfacs ha viscut en primera persona les conseqüències del temporal, i és que al recinte es pot apreciar les destrosses de la virulència de l’aigua. Diverses tendes, caravanes i bungalows han estat malmesos i restes d’objectes personals dels campistes han acabat a l’aigua i a la perifèria de les instal·lacions.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects