TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Tres camps de treball recuperen trinxeres i vestigis de la batalla de l’Ebre

Les activitats se fan este mes de juliol

El Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i la Fundació Escolta Josep Carol gestionen este mes de juliol tres camps de treball vinculats a la batalla de l’Ebre, que tenen com a eix l’arqueologia en alguns dels espais del que fou el combat més important de la Guerra Civil. L’objectiu és recuperar trinxeres i vestigis d’estos llocs històrics i iniciar-ne les tasques de rehabilitació. Els camps s’adrecen a joves d’entre 14 i 17 anys. Suposen una oportunitat per donar a conèixer els fets de la batalla de l’Ebre i sensibilitzar els joves sobre la importància de la memòria democràtica gràcies al coneixement pràctic del mètode arqueològic.

Les activitats comencen el divendres 9 de juliol. Els tres camps de treball tenen les places completes. Els municipis on se troben són el Pinell de Brai, Amposta i Ascó. A Ascó hi participen 22 joves, al Pinell de Brai, 20 i a Amposta, 14. El més veterà és La Lleva del Biberó, que arribarà a la quarta edició. Tindrà lloc al Pinell de Brai del 15 al 29 de juliol. El seu nom ret homenatge als prop de 30.000 joves cridats a files per combatre a la Batalla de l’Ebre. Aquí recuperen les trinxeres situades a la rodalia i es netegen i classifiquen els materials trobats, entre altres tasques.

Dos camps nous

Com a novetat, enguany s’incorporen a la iniciativa dos camps més: un és Recuperem els nius de metralladora d’Amposta, que es farà del 9 al 23 de juliol. Sota la supervisió d’un arqueòleg, els joves treballaran en la descoberta i la recuperació de les infraestructures defensives que conformen el conjunt de nius de metralladores.

El tercer camp s’anomena Descobrim les trinxeres del calvari d’Ascó, que tindrà lloc del 10 al 24 de juliol. Aquí s’ha plantejat  recuperar una zona de trinxeres situada al Calvari d’Ascó, tocant a l’Ermita del Calvari, per tal de vincular-la a la ruta de senderisme GR-99, que hi passa a la vora, i on també trobem el Búnquer dels Reguers, un dels espais històrics del COMEBE.

Les dues noves propostes signifiquen l’inici de la recuperació d’estos vestigis de la batalla i el punt de partida per a una futura senyalització com a espais de memòria de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects