TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Tortosa reconeixerà les persones que van conservar la titularitat de Tenasses perquè la ciutat la pogués recuperar

La fortificació de Tenasses actuava com a avançada defensiva del sector nord de la muralla de Remolins

El proper diumenge cinc de gener, Tortosa durà a terme un reconeixement al seguit de persones de Tortosa que, durant 43 anys, van conservar la titularitat de la fortificació de Tenasses per tal que la ciutat la pogués recuperar posteriorment. Al 1971, l’Estat espanyol va traure a subhasta la fortificació després que el govern militar hagués deixat de donar-li utilitat. Un grup de tortosins van adquirir-la amb la voluntat d’evitar que passés a mans alienes a la ciutat i que això pogués propiciar-ne la desaparició. Al 2014, l’Ajuntament de Tortosa va arribar a un acord amb els propietaris per tal que el municipi recuperés la fortificació i la pogués incloure al seu catàleg patrimonial. Des d’aleshores, el consistori ha dut a terme diverses actuacions de conservació i de rehabilitació, destinades a posar en valor esta part de les muralles. La construcció de la fortificació de Tenasses es remunta fins al segle XVII, en el context de la Guerra dels Segadors. Actuava com a avançada defensiva del sector nord de la muralla de Remolins i tenia com a objectiu consolidar el caràcter de Tortosa com a plaça forta.

L’activitat de descoberta que arrencarà des de la plaça de la Catedral i finalitzarà a la mateixa fortificació. L’acte coincidirà amb la novena ruta Mossèn Sol, que organitza l’entitat Amics dels Josepets. A les 9:00 hores està previst que comence la caminada des de la plaça de la Catedral, un dels punts patrimonials més rellevants de Tortosa. Des d’aquí, la visita permetrà descobrir l’espai Cota 0, on es mostren les restes arqueològiques localitzades en la construcció de la plaça i que corresponen al període des del segle I fins al segle XVI.

Posteriorment, la caminada recorrerà el barri de Sant Jaume i s’endinsarà pel call jueu fins a arribar a Tenasses, aproximadament a les 11:00 hores. A la fortificació es mostrarà el resultat d’una de les intervencions de rehabilitació que ha fet recentment l’Ajuntament, fet que va comportar la descoberta de l’antic camí cobert que permetia l’accés a l’element defensiu des de la ciutat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects