TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Tortosa prolongarà la gratuïtat de la primera hora d’estacionament a la zona blava amb l’ús de l’app

La mesura s’ha pres per actuar com a estímul de la reactivació del comerç de la ciutat afectat per la COVID-19

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat la modificació provisional de l’ordenança fiscal T-14, que regula la taxa d’estacionament de vehicles a la zona blava de la ciutat. La modificació suposa fer gratuïta la primera hora diària per als vehicles que aparquen a la zona blava i mitjançant l’ús de l’aplicació per a dispositius mòbils (app) Aparcar Tortosa. Després que el ple haja aprovat este dilluns la mesura, ara s’haurà de complir el tràmit d’exposició pública. Una vegada transcorregut este període ja podrà entrar en vigor la gratuïtat de la primera hora de zona blava, que serà vigent de manera indefinida.

El govern municipal ha plantejat esta mesura com una de les accions que vol implementar durant el 2021 per a contribuir a la reactivació de l’activitat comercial de la ciutat, afectada per les conseqüències de la pandèmia de la covid-19. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que, entre l’agost del 2020 i el febrer d’enguany, el govern municipal ja va establir la gratuïtat de la primera hora de la zona blava mitjançant l’ús de l’app. Durant els sis mesos que va ser activa se’n van beneficiar 118.121 persones, fet que va suposar que l’Ajuntament deixés d’ingressar prop de 59.000 euros. Ara, la previsió és que les finances municipals deixen d’ingressar 120.000 euros anuals per este concepte.

Roigé ha explicat que esta mesura per a la reactivació de l’activitat comercial s’unirà a una altra que plantejarà el govern: la creació dels Bons Tortosa, mitjançant els quals l’Ajuntament habilitarà vals de compra per a les persones majors d’edat, amb un import total de 400.000 euros a gastar en els comerços adherits. D’esta manera, es calcula que l’impacte econòmic sobre el comerç superarà els 1,2 milions d’euros.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects