TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Tortosa impulsa l’habilitació de tres plantes fotovoltaiques per constituir una comunitat energètica

L’Ajuntament s’adhereix a l’Associació CEL Cambra Ebre Energia, coordinada per la Cambra de Comerç, per a ampliar la producció d’energia solar al municipi

L’Ajuntament de Tortosa està treballant per a habilitar tres noves instal·lacions de producció energètica fotovoltaica. Concretament, preveu instal·lar panells solars a sostres de tres equipaments municipals: el pavelló de Remolins, el pavelló del Temple, així com ampliar la instal·lació ja existent al complex esportiu WIN. Amb esta acció, el consistori vol ampliar la generació d’energia verda de quilòmetre zero de la qual se’n podrà beneficiar tant el mateix funcionament dels equipaments municipals com també el veïnat i sector comercial de la ciutat.

Tot plegat permetrà Tortosa constituir una comunitat energètica, com a integrant de l’Associació CEL Cambra Ebre Energia. Este dilluns, l’Ajuntament ha aprovat l’adhesió a esta entitat, liderada per la Cambra de Comerç de Tortosa, a la qual s’han incorporat altres consistoris de les Terres de l’Ebre. D’esta manera, els municipis es podran beneficiar d’ajudes provinents dels fons Next Generation, adreçades a impulsar estes comunitats energètiques.

Les tres instal·lacions projectades a Tortosa tindran capacitat per a produir més de 990.000 Kwh/any. D’estos, una part permetrà reduir el consum elèctric que genera l’activitat municipal tot i que la major part es posarà a l’abast d’usuaris particulars, tant a nivell domèstic com comercial. A més a més, es reservarà una part de l’energia produïda per tal de fer front a la situació de vulnerabilitat de famílies que es troben en situació de pobresa energètica.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects