TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Tortosa celebra una exhibició de partides simultànies d’escacs amb la campiona estatal Sabrina Vega

La jove promesa tortosina Xavier Mompel es va enfrontar a 10 participants simultàniament

L’escac s’ha fet present a la ciutat de Tortosa amb la celebració d’una jornada de partides simultànies d’escacs, que han comptat amb la presència de la campiona estatal femenina Sabrina Vega i el tortosí i jove promesa Xavier Mompel. El Club d’Escacs Tortosa, amb la col·laboració de l’Ajuntament ha escampat una trentena de taulells per tots aquells que s’havien inscrit per des desafiar Vega o Mompel. Mentre Vega ha presentat batalla a 20 participants de diferents edats, Mompel ha estat desafiat per 10 xiquets i xiquetes novells.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui ha oficialitzat la sacada d’honor, ha reivindicat l’aposta de l’Ajuntament de Tortosa per fomentar l’esport des d’una vessant educativa i social. «Volem que cada vegada hi hagi més xiquets i xiquetes que puguin jugar als escacs, i amb l’ajuda de Sabrina, que cada vegada siguin més les dones que s’apunten», ha dit l’alcaldessa, que ha agraït al Club d’Escacs Tortosa la seua predisposició a treballar conjuntament.

Sabrina Vega ha agraït la predisposició de l’Ajuntament i ha afirmat que està «encantada de poder jugar al carrer, a aquesta nova plaça de Tortosa». Vega ha reclamat que els escacs han de poder entrar a les aules ja que aporten «moltes qualitats cognitives i humanes, millorant els valors socials dels infants». Vega va impartir el passat divendres la conferència ‘ ‘.

La jove promesa tortosina Xavier Mompel, que recentment va aconseguir taules amb el campeó mundial Anatoli Kárpov ha explicat que per ell és «tot un orgull poder-se enfrentar a 10 participants de forma simultània» i que tot i que el seu objectiu final és guanyar, només de poder jugar amb tanta gent ja està molt satisfet.

El Club d’Escacs Tortosa ha fet una crida a totes aquelles persones que vulguin jugar a escacs a apuntar-se ara que l’entitat ha pogut recuperar les classes presencials. Aquells que ho desitgin poden inscriure’s al correu clubescacstortosa@gmail.com.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects