TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’Ajuntament de Tortosa respon a Justícia i atorga la llicència per retirar el monument franquista

El consistori ha aprovat la llicència abans de rebre la carta de Capella

L’Ajuntament de Tortosa ha emés un comunicat afirmant que la junta de govern local per la qual s’ha atorgat la llicència d’obres per retirar el monument franquista ha tingut lloc abans de saber l’existència de la carta de la consellera de Justícia.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha demanat en una carta a Meritxell Roigé que done el permís necessari a la Generalitat per a procedir a la retirada del monument franquista del riu. L’ha acusat d’“entorpir” el procés amb “maniobres burocràtiques” i afirma que els tècnics no poden accedir a la llera del riu perquè no tenen el permís de l’ajuntament de Tortosa. Capella espera que l’ens públic tortosí aprove la llicència d’obres sol·licitada el 20 de novembre. En la carta, la consellera també demana que es deixe d’actuar »per la porta del darrere» i diu que li agradaria comptar amb la complicitat de l’alcaldessa.

En relació a esta carta, no consta que l’Ajuntament de Tortosa l’haja rebut. Per este motiu, l’alcaldessa ha lamentat les formes emprades per la consellera: «entenem que esta manera d’actuar no forma part de la lleialtat institucional que cal tindre sempre entre administracions. La consellera m’ha tingut sempre a la seua disposició i, de fet, s’ha posat en contacte amb mi en diverses ocasions, i si m’hagués trucat, que és el que correspondria, hauria sabut que no s’atorgava la llicència per manca de diligència del departament, ja que fins avui no han respost els requeriments de la Confederació Hidrogràfica. Un cop han respost els requeriments fets per altres organismes, aliens a l’Ajuntament de Tortosa, la CHE i l’ACA, l’Ajuntament de Tortosa ha pogut concedir la llicència de manera immediata», ha conclòs l’alcaldessa.

La concessió s’ha fet este dimecres, el mateix dia que el departament de Justícia ha donat resposta al requeriment de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. No es podia tramitar abans, ja que el departament de Justícia no havia respost fins avui a les 16.02 h als requeriments de la CHE i de l’ACA (s’adjunta registre d’entrada a l’Ajuntament).

En relació al projecte de construcció del pont aprofitant l’estructura de pilastra del monument, Capella deixa clar que no és competència de Justícia i que els vestigis que queden després de la retirada quedaran a disponibilitat de l’ajuntament de Tortosa.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects