TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Tortosa aprova el Pla d’Acció Comunitària Inclusiva i el Pla Local de Joventut per propiciar una societat més equitativa

Es tracta de dues eines encaminades per afavorir les màximes oportunitats del conjunt de la població i impulsar una societat més equitativa

L’Ajuntament ha aprovat el Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva de Tortosa (PLACI) i el Pla Local de Joventut 2021-2025. Es tracta de dos eines que permeten traçar accions en les polítiques municipals, encaminades a treballar per afavorir les màximes oportunitats del conjunt de la població i impulsar una societat més equitativa.

Pel que fa al PLACI, es tracta d’un pla paraigües, una mena d’acord marc que estableix els criteris que han de regir les polítiques sectorials que elabora l’Ajuntament. L’elaboració d’este pla s’ha fet a partir del treball que, durant més de 10 anys, el consistori està fent amb el Procés Comunitari, òrgan que compta amb la participació d’institucions, entitats socials, associacions, col·legis professionals, agents socials, empreses o universitats, entre d’altres.

Els eixos que determina el PLACI i que han de complir la resta de plans sectorials suposen criteris que han de conduir cap a una societat més equitativa i que potencien poder disposar de les mateixes oportunitats a totes les persones, independentment de les seues condicions socials, econòmiques o de qualsevol altra índole.

De la seua banda, el Pla Local de Joventut 2021-2025 s’ha elaborat a partir de reunions de treball i entrevistes amb gent jove i professionals en xarxa que coneixen la realitat d’este sector de la societat, amb vista a obtindre’n una diagnosi pel que fa a les necessitats i inquietuds que tenen en el seu desenvolupament social. D’este treball se n’han pogut concretar sis eixos principals (educació, treball i ocupació, habitatge, salut, cultura i participació i cohesió social), dels quals se’n desprenen 12 reptes que acaben conformant un total de 74 accions. Algunes d’estes accions ja formaven part dels serveis i iniciatives que ve implementant l’Ajuntament, a les quals se n’afegeixen altres per treballar a partir d’ara.

L’aprovació d’estos plans s’ha fet este dilluns, durant el ple ordinari de novembre. La sessió també ha formalitzat la sol·licitud de 36 llambordes de memòria (‘Stolpersteine’) amb els noms dels tortosins que van ser reclosos en camps de concentració nazis. Dissabte, l’Ajuntament va inaugurar un memorial en el seu honor al recinte del Museu de Tortosa, al costat de la sala Antoni Garcia, fotògraf tortosí que també va passar pel camp de Mauthausen.

A més, s’han aprovat dos modificacions pressupostàries que han permès suplementar serveis municipals, com els de dependència, llar d’infants de Jesús o de manteniment de la ciutat. També, destinar els 43.000 euros que el pressupost reservava a la construcció d’un nou embarcador a altres usos turístics: l’acord que l’Ajuntament ha obtingut amb l’Idece perquè l’organisme assumisca l’execució de l’embarcador suposa poder alliberar els recursos per poder-los utilitzar en la renovació de l’equipament del refugi antiaeri, l’adquisició de nous elements per al Setge de Tortosa, o nous elements per a la senyalització turística.

Pel que fa a les propostes dels grups municipals, se n’han plantejat dos, d’ERC i Movem, en relació a la sentència que anul·la l’impost de plusvàlua; una altra, de Junts, per exigir la millora del servei ferroviari a les Terres de l’Ebre; i l’altra del grup d’ERC, en defensa dels encausats per l’1 d’octubre. En canvi, no han tingut els suports suficients la de Movem per bonificar l’aparcament a la plaça Alfons XII, i les dos de la CUP, en motiu del dia per a l’eliminació de la violència contra les dones del 25-N, i per demanar mesures per capgirar el model energètic.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects