Esta edició porta per títol #terresdevida perquè, segons els organitzadors, vol trencar els estereotips que envolten el món rural
L’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Ulldecona han presentat este matí la VI Fira de l’Economia Social i Cooperativa, Àgora. Se celebrarà el pròxim 15 d’abril a Ulldecona. Esta edició porta per títol #terresdevida perquè, segons els organitzadors, vol «trencar els estereotips que envolten el món rural i, molt especialment, a les Terres de d’Ebre, mostrant el seu dinamisme, la diversitat de projectes i iniciatives que van des del món agroalimentari fins a la tecnologia 5G, passant per la cultura, el patrimoni o la indústria» i afegeixen que «el món rural lluny d’emmirallar-se en el món urbà n’ha creat un a la seua manera, on la proximitat i cada cop més l’economia social i solidària i la innovació a partir de la tradició i del patrimoni local, tenen un lloc destacat».
Pel que fa a les novetats, una de les més destacades és la potenciació del Punt d’Acompanyament dins de l’Espai Ateneu, on també es faran les Converses, xarrades de petit format per tractar temes d’interés al territori. Aquí les persones que tinguen qualsevol mena de projecte al cap trobaran una tècnica de l’Ateneu que les assessorarà i les ajudarà a començar a transformar la seua idea en un projecte real. També s’ha incorporat l’elaboració d’un macro mural conjunt on les assistents podran explicar els seus projectes actuals o futurs, opinar sobre qualsevol tema o simplement saludar. Segons les organitzadores, «volem teixir entre totes este aparador col·laboratiu com una manera de donar visibilitat a la feina feta que es veja la gran xarxa que s’ha anat teixint els últims anys». Estes novetats també s’emmarquen en una nova distribució de la fira.
Els espais centrals utilitzats fins ara són substituïts per altres espais de la via pública. Segons els organitzadors, «perquè els espais també s’adapten i canvien per a ser-ne també protagonistes». Així, la vintena d’estands previstos es muntaran al carrer Santa Bàrbara i a la plaça Diputació. No hi faltaran clàssics de la fira com els Diàlegs o les xarrades amb la participació, entre altres, de l’artista i ballarí, Roberto Olivan, o de Pepa Subirats, directora del museu de la pauma del Mas de Barerans. Repetiran novament l’Espai Ludoteca per als més menuts i el servei de bar durant tota la jornada. Tot i els canvis, la fira manté intacte el seu objectiu principal, com és visibilitzar les iniciatives existents al territori d’economia social, cooperativisme i consum responsable i respectuós amb el medi ambient i animar la gent a què opten per estes alternatives més sostenibles. Alhora reivindica un espai de trobada per a reflexionar i crear xarxa entre les persones interessades en estos models d’economia col·laborativa que dia a dia estan prenent més força. La fira manté el seu horari de les 10.30 a les 20.00 hores, amb una aturada per a fer un dinar de germanor amb tots els participants.