TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Terra Enllà busca testimonis de la Batalla de l’Ebre per ajuntar-los en un llibre

Busquen cartes, dietaris o testimonis que els puguen explicar històries sobre combatents i població civil

El dia 25 de juliol, en motiu del 84è aniversari de l’inici de la Batalla de l’Ebre, l’empresa Terra Enllà, dedicada a oferir rutes per espais de la Guerra Civil al territori, va anunciar a les xarxes socials que buscaven testimonis de combatents o població civil. “Al llarg dels nostres anys de treball a Terra Enllà hem pogut recollir força testimonis. Familiars, ex combatents, documentació, cartes… i el que hem fet ara és fer una crida pública”, explica un dels fundadors de l’empresa, Andreu Caralt. Explica que el llibre serà “una crònica molt detallada de tot el que va ser el combat, de totes les seues implicacions socials, humanes i militars”.

El que més interès els suscita són els dietaris, ja que inclouen gran informació sobre el dia a dia, les experiències i els pensaments dels soldats. “També testimonis orals que retinguen fills o néts, que siguen històries rellevants. Això ho estem buscant dels dòs bàndols”. L’objectiu és publicar el llibre, que ja s’està escrivint, l’any que ve, commemorant el 85è aniversari de l’inici de la Batalla de l’Ebre. Caralt ja ha publicat anteriorment tres llibres que tenen relació amb la Guerra Civil. Ara explica que és el moment de relatar les històries que van passar a les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Per a tothom que tingue material d’interès i vulgue posar-se en contacte amb Terra Enllà, ho pot a través del telèfon 636 679 969 o del correu terraenlla.guiatges@gmail.com.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects