TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Ajuntaments i Consells Comarcals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat s’uneixen per reobrir l’oficina de la Seguretat Social

La decisió de tancar-la es va comunicar a través d’una carta del Ministeri responent els tres Consells afectats

Davant la decisió de no tornar a obrir l’Oficina de Seguretat Social de Móra d’Ebre, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha anunciat que tant els ajuntaments com els Consells presentaran una moció de reobertura de l’oficina. «Em consta que en els plens que s’estan duent a terme les votacions estos dies i s’estan aprovant les mocions», afirma Carim. A més, explica que, si és necessari, no dubtaran en anar al Ministeri. Ara per ara, els tres presidents dels Consells, han demanat reunir-se amb la Delegada del Gobierno a Catalunya.

Fins fa un any, l’Oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre donava servei a poblacions de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. Amb el confinament, l’oficina es va tancar de manera temporal i, en veure que no es recuperava el servei, els tres Consells Comarcals afectats van enviar queixes formals al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Com a resposta, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va rebre una carta de l’Institut Nacional de la Seguretat Social en què es comunicava la decisió de no reobrir l’oficina.

En la missiva rebuda s’argumenta la decisió «por la imposibilidad de dotarla de efectivos y garantizar su viabilidad a medio y largo plazo». Carim relata que li va doldre especialment que es digués que l’oficina no era viable econòmicament. «Des de quan un servei públic ha de ser viable? El primer és posar la ciutadania al centre de tot.

La diputada al Congrés Norma Pujol també es va dirigir al Ministeri per preguntar sobre l’oficina abans de l’anunci del seu tancament. La carta, per ara encara no ha obtingut una resposta. La diputada ha lamentat públicament en un fil de twitter el «menysteniment cap a les comarques afectades». A més, ha titllat de «vergonya» el fet que en la carta de l’Institut es faça referència a les bones connexions de ferrocarrils entre les comarques ebrenques, quan «saben de sobres les mancances que tenen».

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects