TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

S’inicia la investigació en càncer de mama del Projecte Emma amb la contractació de dues investigadores ebrenques

S’estudiarà el comportament dels ganglis de l’aixella en el càncer de mama i el paper que tenen en la disseminació a la resta del cos

El Grup d’Investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica (PO&B), ubicat a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i acreditat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de recerca (AGAUR), inicia la investigació sobre el comportament dels ganglis de l’aixella en el càncer de mama i el paper que tenen en la disseminació a la resta del cos. Tot i que el Projecte Emma ha aconseguit l’import de 150.000 € que s’havia marcat en un principi i ja no es fa campanya proactiva per a la recollida de fons, encara s’hi continuen rebent aportacions solidàries.

Gràcies a això, s’ha contractat Laia Reverté Calvet, investigadora postdoctoral, nascuda a la Ràpita, i Noèlia Gallardo Borràs, investigadora predoctoral, nascuda a Roquetes. Els diners extra que s’han aconseguit han servit per a incorporar més personal investigador i s’utilitzaran per a ampliar el nombre de les anàlisis genètiques que s’havien plantejat al principi.

Laia Reverté és llicenciada en Biotecnologia per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, màster d’Immunologia per la Universitat de Barcelona i doctora per l’IRTA-Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat a l’IRTA i a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV). Els àmbits principals en què ha centrat la seva activitat són el desenvolupament d’immunoassaigs, assaigs cel·lulars i biosensors i la determinació de perfils òmics associats a la progressió de malalties víriques.  

Noèlia Gallardo és llicenciada en Biologia i màster en Biotecnologia Molecular per la Universitat de Barcelona, i des de fa poc més de 6 mesos treballa al grup de Patologia Oncològica i Bioinformàtica.

Ara per ara, ambdues investigadores col·laboraran a aconseguir els objectius científics marcats al Projecte Emma en un període previst de 3 anys, tot i que s’espera tenir-ne resultats preliminars a finals de l’any vinent. Actualment,  s’han començat a avaluar els marcadors immunes i genètics que s’inclouran a l’estudi, així com a valorar les pacients amb càncer de mama que en formaran part. Les mostres de les pacients s’obtindran del Biobanc de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que és un node de l’IISPV.

Una part important de la investigació serà la publicació dels resultats que es vagin obtenint; d’una banda, per a informar, i rendir comptes a la població de com s’estan invertint els fons obtinguts i què s’hi està fent; d’una altra, per donar a conèixer a la comunitat científica els avenços que es produeixin durant la investigació. La publicació de resultats serà cabdal per al reconeixement en el seu àmbit i, sobretot, per a la contribució al coneixement global sobre la malaltia, que pot ajudar a crear noves línies d’investigació.

El Projecte Emma és un projecte d’investigació que s’emmarca en les activitats que impulsa la Fundació Doctor Ferran per a la investigació biomèdica, que és una entitat sense ànim de lucre que contribueix a promoure i difondre la investigació científica a les Terres de l’Ebre, alhora que incentiva activitats docents en el camp de la salut i impulsa activitats i programes científics, sanitaris i culturals, sempre vinculats a la millora de la qualitat de vida de les persones.

La Fundació es regeix pel compromís amb la salut de la ciutadania de les Terres de l’Ebre i les seves necessitats; la proximitat i la interacció amb la població, amb qui manté una escolta activa; la responsabilitat respecte a la gestió i la presa de decisions, i la transparència en tots els processos, resultats i rendició de comptes dels seus projectes i iniciatives.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects