TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’art de Samuel Bertomeu unix els llibres i la il·lustració

En una habitació amb un altell de fusta, Samuel Bertomeu dibuixa en les seues estones lliures. Ho fa utilitzant un bolígraf i un llibre, el que sigue, l’últim que haja llegit. L’artista, de vint-i-sis anys, va estudiar a l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, on els professors li repetien que havia de trobar el seu estil. No va ser fins fa un any que va unir les seues dos passions, el dibuix i la lectura.

El procés creatiu de Samuel comença amb la lectura d’un llibre. Diu que no té cap gènere favorit concret, sinó que se dixa portar per la manera en què l’escriptor col·loca les paraules, en el ritme de la història. Parla d’un llibre medieval que el va sorprendre gratament, que explica la història de dos ancians sense memòria que busquen un fill perdut. Aquí s’hi amaguen dos temes que troba interessants. D’una banda, el relat de les emocions, de com són les persones i per què. De l’altra, les persones grans amb una història al darrere que les fa interessants. Per a dibuixar-les, les arrugues i les expressions de tota una vida l’inspiren molt.

Mai li ha fet temor guixar els llibres. Per a ell no són un objecte sagrat, són una forma més que té per a expressar-se. Abans de dibuixar-hi, subratllava les frases que trobava bones, hi posava pòst-its, marcava pàgines. Un dia, sense adonar-se’n, va començar a il·lustrar sobre la plana d’un llibre. Va ser l’inici d’este camí que l’ha dut a posar cara als personatges de les històries. Cada dibuix representa algú o alguna escena de les que ha trobat.

Bertomeu juga també amb diferents textures per aconseguir que les il·lustracions tinguen vida. Li agrada imprimir els dibuixos sobre làmines que continguen una cita, una de les seues formes favorites de text.

El seu estudi és la part alta de la seua habitació, un altell de fusta que el seu pare va dissenyar fa anys. Quan era petit era un espai de joc, però ara el fa servir per a crear. Perquè no només dibuixa. Ha escrit un llibre que, evidentment, porta dibuixos seus. De moment el té al calaix, sense saber si el presentarà a alguna editorial o l’autopublicarà.

Des de fa uns mesos, l’obra de Samuel Bertomeu està exposada a la llibreria La Romàntica d’Amposta. Els llibres dibuixats estan a la venda i també accepta encàrrecs per il·lustrar llibres de la manera que sigue, amb il·lustracions personalitzades que oferixen la possibilitat als clients de veure’s dins la seua història favorita.

De moment, la precarietat del món de l’art el fa tenir una altra faena. Tot i que té plans de futur, viu este moment en calma, assaborint el plaer d’haver trobat, per fi, el seu estil, que li permet seguir llegint i fent anar el bolígraf.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects