TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Salvem les ambulàncies denuncia una situació de «col·lapse» en el servei d’Urgències de l’Hospital Verge de la Cinta

S’han produït esperes de 3 hores per entrar el pacient a l’Hospital

Fins a vuit unitats de suport vital bàsic han estar aturades ahir a les portes d’Urgències l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, arribant a passar-hi tres hores per transferir el pacient a les instal·lacions. La situació s’ha fet pública a través de les xarxes socials de Salvem les Ambulàncies, plataforma que reclama millors condicions en el sector.

Salvem les Ambulàncies ha explicat al diari que la majoria dels pacients que hi havia dins les unitats eren respiratoris i van estar durant hores connectats a les bombones d’oxigen de les ambulàncies, on «no és un lloc per fer una assistència». Cal destacar també que amb els pacients a d’haver un tècnic de la unitat, situació que «el posa en risc al tractar-se d’un espai tan raduït durant un temps tan llarg». A més, durant esta espera, alguns dels municipis van quedar sense el servei d’ambulància, com va ser el cas de La Ràpita, segons expliquen.

El testimoni de la plataforma ha posat en relleu una situació potser excepcional a l’Hospital. Des de l’HTVC s’ha comunicat que «es va tractar d’un fet puntual, provocat per l’arribada simultània de diversos pacients greus». En un comunicat, l’hospital ha informat que de 122 persones ateses durant la jornada al Servei, 35 ho van fer en ambulància. Sis de les quals, per motius clínics, es van haver de traslladar a altres centres terciaris. «Es tracta d’una situació imprevisible que ocasionalment es pot presentar en qualsevol hospital. Malgrat això, els professionals sanitaris van resoldre la situació atenent a tots els pacients segons el seu nivell de gravetat», han declarat.

Malgrat això, Salvem les Ambulàncies ha declarat que, tot i que els fets viscuts ahir han estat els més impactants, és una situació que passa habitualment. Des de la plataforma s’apunta a una falta de personal i recursos a Urgències. Un exemple d’esta situació, expliquen, és que no hi ha un espai habilitat per fer el trasllat «com en qualsevol habitual». Afirmen que molts cops a Urgències els tècnics de la unitat de suport bàsic ha de restar acompanyant el pacient un cop a dins les instal·lacions, ja que es continua utilitzant llitera de l’ambulància.

La solució que veu la plataforma a la situació és, a curt termini, atorgar més recursos, tot i que es sumen al reclam de crear un nou hospital al territori.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects