Unicorns Pride Ebre obre convocatòria per seleccionar les propostes artístiques del festival
Des del passat divendres 9 d’agost i fins a les 23.55h del 30 de setembre estarà obert el termini per presentar candidatures artístiques a la 4a edició d’Unicorns Pride Ebre. El festival obre la participació a totes les persones que no necessàriament hagin iniciat les seues carreres professionals a un procés de selecció que farà un jurat intern format pels membres de direcció i avaluació tècnica de l’entitat que l’organitza, Okay Productions. Ho fa degut a l’allau de propostes rebudes des de la primera edició, tal i com explica el director i creador d’Unicorns Pride, Roger Font Montornés: “Des del segon any del festival i suposem que per l’impacte social i mediàtic, artistes de tot l’Estat ens escriuen per participar al nostre pride rural. La primera petició que vam rebre va ser d’una drag queen de Gran Canaria. Ens va sorprendre que sense fer res de manera expressa el festival hagués arribat tant lluny. Ja aquest darrer any ens van arribar moltes propostes vía xarxes socials, correu, web… i fins i tot als perfils de xarxes personals de la directora artística i meus. Ens va fer reflexionar sobre com la gent ens estava demanat que volia que fos el festival. Unicorns Pride és un projecte popular que està co organitzat per una entitat sense ànim de lucre i per l’Ajuntament de Roquetes i no l’entenem si no és una festa que atengui les peticions de la gent que hi ve”.
Al concurs s’hi poden presentar totes les persones d’àmbit geogràfic català o nord-valencià que tinguen majoria d’edat (o menors de 16 i 17 anys amb autorització de tutors/es/is legals) procedents de pobles i ciutats amb menys de 150.000 habitants. El jurat seleccionarà 4 propostes de totes les que es presenten per formar part del cartell d’Unicorns Pride 2025. Es pot accedir al formulari des d’aquí. No és necessari que els artistes tinguen una llarga trajectòria, sinó que Unicorns Pride també vol descobrir talent nou. “Unicorns Pride té dos vessants. La social/reivindicativa que està formada de tots aquells elements que configuren el missatge (pregoneres, convidades estrella, manifests, protagonisme de les entitats, rua de carrosses i comparses…) però també hi ha la vessant artística. L’art és una manera de fer activisme però sovint caiem en l’error de donar protagonisme a les mateixes persones sempre. La nostra feina i responsabilitat penso que és donar espai a totes aquelles disciplines emergents o en un estat de desenvolupament suficient com perquè tinguin la oportunitat d’expressar-se a l’escenari principal del festival. Donar-los prestigi i dignitat ens ajuda a reforçar la idea que des del món rural hi ha la confiança i la base que necessiten les artistes del col·lectiu i que des d’allí també hi ha oportunitats per desenvolupar-se a nivell professional”.
El jurat “valorarà diversos aspectes tècnics per veure la viabilitat amb les possibilitats que té el nostre escenari. Un cop seleccionades aquelles propostes que tècnicament són assumibles, passarem a valorar el missatge que porten els espectacles. Hi ha una pregunta que ens encanta fer-nos cada cop que contractem a alguna persona: ‘Què vol transmetre o explicar a través de la disciplina?’”. El director també veu en esta convocatòria la possibilitat de créixer del festival. Explica que només fa des del divendres que reben propostes i ja en tenen una vintena d’arreu del país. “La convocatòria refermarà, també, el concepte de Roquetes com a capital de l’orgull rural de Catalunya i també com a epicentre cultural del territori”, conclou Font.