TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El risc de rebrot a les Terres de l’Ebre, el més baix des del passat juliol

Les comarques ebrenques continuen el descens de contagis i es troben ara en un risc baix

Des del passat juliol que les Terres de l’Ebre no tenien un risc de rebrot tan baix. Llavors, la major la part de l’estiu es va mantindre a risc zero, tot i que entrat el juliol van començar a aparèixer casos i a augmentar el risc. Avui dissabte el risc de rebrot a la regió sanitària és de 44 punts, es considera que per sota dels 70 és baix, de 70 a 100, moderat i a partir de 100, alt. La xifra d’hospitalitzats per covid-19 també ha baixat i se situa ara en 13 i a l’UCI hi ha 5 pacients ingressats. La velocitat de propagació es manté per sota d’1, això vol dir que la pandèmia decreix, i se situa ara en 0,79.

L’aniversari de la pandèmia a les Terres de l’Ebre coincidix amb la millora de les dades epidemològiques. Un any des que es van detectar els primers casos la regió sanitària, en total van ser sis casos el primer dia. Després s’activaria l’Estat d’Alarma per part de l’Estat Espanyol i començaria el confinament. Amb l’entrada de l’estiu els contagis van ser molt pocs a les Terres de l’Ebre, tot i això, a finals de juliol es van començar a detectar brots i el risc de rebrot es va enfilar fins als 180 punts. Durant la resta d’estiu, el ritme de contagis va anar pujant i baixant.

Amb el brot de Padesa de més d’un centenar de positius va arribar la segona onada al territori. La Generalitat també va dictar noves restriccions a tot el país. La segona onada va afectar molt més que la primera a les Terres de l’Ebre. Durant l’abril i el maig hi havia una quinzena de pacients ingressats, durant el novembre la xifra va arribar als 64. Durant el Nadal es van relaxar les restriccions i setmanes després va arribar la tercera onada amb unes xifres semblants a les de la segona. S’assolix el pic de la pandèmia el dia 14 de febrer amb un risc de rebrot de 1.405 punts. A partir de llavors va anar a la baixa fins el dia d’avui, amb xifres semblants a les del juliol passat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects