TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

‘Ribera en Solfa’, una aposta per la música i el patrimoni de la Ribera d’Ebre

9 artistes riberencs participen en el documental, que s’estrenarà el 9 de setembre


El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), en col·laboració amb Monstres de l’Ebre, organització cultural de les Terres de l’Ebre, presenten el documental musical ‘Ribera en Solfa’. Es tracta d’un treball audiovisual de 35 minuts que engloba la música i el patrimoni de la comarca de la Ribera d’Ebre.

Els encarregats de crear la peça audiovisual han estat Lupini & Ratini Produccions Siderals. Lydia Beltri, cocreadora de la productora i directora del projecte, explica que van rebre amb molta il·lusió la proposta del CERE i Monstres de Riu i que, a poc a poc, «el projecte va anar creixent i vam anar decidint afegir més elements i enriquir-ho encara més».

Al documental hi participen nou cantants i grups riberencs, que són: Menut, Gebre, La Mano del Marciano, Marta & Gregori, Nerea López, Xeic!, Roger Abella, És cosa de 3 i A. Cid. Tots ells canten en localitzacions úniques de la comarca i, en la peça audiovisual es traça un recorregut en un cotxe clàssic que recorre la Ribera d’Ebre.

L’objectiu del projecte és donar a conéixer els músics riberencs i el valor patrimonial de la comarca, explica la directora. «Realment el documental és molt important per a la Ribera d’Ebre. Apareixen indrets únics que demostren que la comarca és meravellosa», explica.

La productora de Flix, que ha treballat en múltiples projectes del territori, va ser la guanyadora dels Premis Emprén de la Diputació de Tarragona 2020. La seua estima per la Ribera d’Ebre va portar Beltri a deixar la gran ciutat per retornar al món rural i crear des d’este entorn. Ara, després de gairebé mig any de rodatge i treball per tota la comarca, ‘Ribera en Solfa’ s’estrenarà el proper dijous 9 de setembre al cinema La Unió Social de Flix. Cal confirmar assistència al correu cere@riberadebre.org.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects