A Reshop s’hi arriba gairebé de sobte. Als baixos d’una casa de tres pisos pintada de blau clar, un aparador petit dixa entreveure jaquetes de cuiro, americanes a ratlles i bosses fetes a mà. Normalment, a fora hi ha peces de roba que pengen per captar l’atenció dels vianants. Estos dies, però, amb el temps que fa, Hollie Adams ha preferit no arriscar-se a què se li mulle la mercaderia.
Hollie Adams va arribar a Amposta fa tres anys, amb el seu marit i el seu fill. És de Manchester, on va estudiar Belles Arts. A la botiga, plena de penjadors a vessar de jerseis, pantalons i mocadors, hi sona música anglesa. I Wanna Be Adored, de The Stones Roses, mentre a fora va plovent. De tant en tant, entra gent per saludar-la i rebuscar una mica. Per a Hollie, és més important que els veïns passen a saludar-la i a xerrar una estona que tenir moltes vendes.
Ha viscut a Londres i a Cuenca, on hi va arribar a través de la beca Erasmus. Explica que sempre havia volgut viure a Espanya i que, finalment, va aconseguir convèncer el seu marit. Diu que tots tres s’hi senten molt a gust, a Amposta, i que el seu xiquet només se queixa de la calor que fa a l’estiu. Acostumada als flea markets d’Anglaterra, va voler impulsar la compravenda de segona mà entre habitants de la ciutat, impulsant una economia sostenible i de proximitat.
Adams s’encarrega de la compra del producte, de la restauració, la neteja i els elements creatius que acaben donant un nou aire al producte. A Reshop s’hi pot comprar roba d’home i de dona, anells fets amb resina, llibres, mobles, bosses, coixins, sabates, cartells i capses antigues… tot escollit per Hollie, que diu que adora el procés de triatge. Els caps de setmana, ella i el seu marit viatgen amb el cotxe i compren la roba, triant cada peça, pensant com li poden afegir valor. Li agradaria trobar i habilitar un terreny a Amposta on tothom pugués anar-hi amb el seu vehicle i, amb el maleter fent d’aparador, es fessen intercanvis i s’establissin sinèrgies entre compradors.
Per a Hollie, fer comunitat és vital. Vol sentir-se part de la ciutat i del comerç que hi ha. Per això col·labora amb la llibreria La Romàntica, amb qui se fusiona un diumenge al mes per organitzar un mercat de segona mà. Una de les coses que més l’emociona és que la gent d’Amposta pugue veure que les seues peces tenen una segona vida, que es troben veïns per carrer vestits amb la roba que han dut a Reshop.
Hollie escull personalment cada peça de roba que posa la venda i també les renta i les planxa perquè estiguen perfectament exposades a Reshop. En grans ciutats el canvi de mentalitat pel que fa a la compravenda de roba de segona mà ja és una realitat, i este canvi de dinàmica, explica la propietària de la botiga, és imminent en altres territoris com l’ebrenc. Mentre cursava els seus estudis va aprendre diferents disciplines artístiques, cosa que ara li permet fer de tot, fins i tot restaurar mobles.
Els detalls són fonamentals a la botiga de Hollie. Les bosses que dona als compradors també les fa ella a mà, amb cortines o coixineres velles que li donen les dones grans perquè sinó les llencen. Per a la botiguera, la quantitat d’objectes valusosos que acaben a les escombraries és preocupant. Quan va arribar aquí, va adonar-se que la cultura de la reutilització i el reciclatge era diferent de la que ella havia viscut al seu país, i va voler canviar-ho. Creu que la gent acabarà veient que es compra massa i de manera poc responsable, i insistix en què poder veure que el que tu ja no vols pot servir-li a altres persones és emocionant. En una ocasió, una amiga va dur-li la roba de la seua mare, que havia mort feia poc. Va acabar trobant-se una noia per Amposta vestint una d’estes peces i ho recorda com un moment molt feliç.
Tot i les dificultats per tirar endavant el seu negoci, Hollie Adams creu que el futur passa per repensar la manera en què comprem i ens vestim. Per això seguix amb la porta de Reshop oberta, mentre crema un encens que fa olor d’església i que li agrada perquè dura tot el dia.