TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Religió i feminisme a l’estudi d’Aura Roig

Aura Roig treballa al centre de Tortosa, en un pis reconvertit en estudi, lluminós i ple del seu art. Hi va arribar fa poc, després de decidir durant el confinament que volia intentar viure de la seua expressió artística i començar a produir sense excuses. Aquí pinta en llenç, en gran format, fa joies, esbossos i s’inspira.

Aura va estudiar Belles Arts a Barcelona. Tot i ser una carrera que va trobar interessant, va poder dibuixar poc degut a l’atenció que es parava a altres disciplines, a un tipus d’art conceptual que, segons l’artista, és potent a la ciutat. Però este panorama deixa poc lloc a il·lustradors o pintors, de manera que tornar a casa va ser una opció atractiva per a Roig, qui ara no para de pintar. De moment no ven les seues obres, sinó que vol comprovar cap on evoluciona el seu estil i amb què se sent còmoda.

El que és evident fent un cop d’ull a l’espai és que el feminisme i la feminitat son una gran part de la seua obra. També ho és de la seua personalitat. Ha estat lligada a la lluita per la igualtat des de sempre, implicant-se en diversos col·lectius, primer a Barcelona i ara a les Terres de l’Ebre. El seu art reflecteix estes inquietuds: les vulves son les figures que més apareixen en els seus quadres. Les joies que dissenya, mitjançant la tècnica de l’esmalt, també mostren el cos de la dona d’una manera realista i poderosa.

Roig voldria fer tallers que tinguen un rerefons feminista. En va organitzar un quan vivia fora, on va convidar amigues i conegudes perquè fessin un motlle dels seus genitals per després observar-los i valorar-los com a objecte estètic.

La religió és l’altra cara de la moneda. L’imaginari catòlic heretat li interessa molt. De fet, li agraden les imatges representatives que es poden trobar a l’interior d’una església. Va arribar un moment en què va plantejar-se què passaria si estes figures de verges i santes tinguessen una força diferent i des de llavors ha explorat este camí. Les obres amb signes religiosos tenen també genitals, menstruacions, sexe i provocació.

Quan respon preguntes relacionades amb el futur, Aura Roig no té clar què farà en els pròxims mesos a banda de crear, observar-se a ella mateixa i prendre decisions que no li suposen un biaix entre el que li ve de gust fer i la comercialització del que crea.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects