TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Alfred Porres, Rampaire: «Després d’un any tan complicat com el 2020, el 2021 serà «aigua del cel»

‘Aigua del cel’ és el nou disc de Rampaire

Rampaire és l’alter ego musical d’Alfred Porres, artista multidisciplinari ampostí. El cantant és professor de secundària a l’institut Els Alfacs de la Ràpita, des d’on veu la badia dels Alfacs i la platja del Trabucador, espais determinants en el desenvolupament del seu nou treball. Després de Pedretes (2018) i l’Era de les Revolucions (2019), Rampaire prepara el seu treball Aigua del Cel, que qüestiona el sentit de la vida i la manera en què funciona l’humà en societat. La nova obra, que constarà d’un total de vuit temes, s’està finançant a través d’una campanya de Verkami i s’espera la seua arribada per a l’octubre d’este 2021, un any en què s’espera la calma després de la tempesta.

Encara se’n sap ben poc del teu nou disc ‘Aigua del Cel’. El 2019 vas publicar ‘L’Era de les revolucions’, una obra amb un clar to reivindicatiu. ‘Aigua del Cel’ sembla ser un disc més reflexiu i introspectiu. És així?

Si atenem al conjunt de les cançons i al fil conductor que hi ha entre elles, pot semblar que és així. Però més aviat és una qüestió epidèrmica, de la pell més exterior de les cançons. En el fons vull pensar que totes les cançons de Rampaire interroguen sobre «l’amor, la vida i la mort» (com diu l’última cançó de «L’era de les revolucions») i que això els confereix una condició reivindicativa genuïna i radical.

«Vull pensar que totes les cançons de Rampaire interroguen sobre l’amor, la vida i la mort»

Alfred Porres, Rampaire


Malgrat això, no abandones l’activisme, tal com has avançat amb la cançó «Ran de mar».

El gener de 2020 estava escrivint una cançó que havia de ser un cant a la bellesa del paisatge del Delta i com canvia al llarg de l’any. Va arribar el temporal Glòria, va arrasar el Delta i la cançó va esdevenir un lament a la fragilitat del nostre entorn i la nostra pròpia com a persones que l’habitem.


Com sorgeix ‘Aigua del Cel’? L’aigua del cel, com dius, és «l’origen i la fi de tot, és lo cicle de la vida» i expliques que les cançons del disc són així, també. Per què?

L’aigua del cel és lo principi i la fi del cicle de l’aigua que, d’alguna manera, representa l’origen de tots los éssers vius i el cicle de la vida. Esta idea és de les més transversals del disc. En un sentit més ecològic és present a «Ran de mar». Però també apareix com a metàfora del sentit de la vida («Aigua del cel») i de com vivim en col·lectivitat («Les vides») i es podria rastrejar en altres cançons del disc.


L’aigua és un dels elements representants del nostre territori i, alhora, també és l’amenaça del Delta. Quin paper té el Delta en el nou disc?

El Delta sempre és present als discos de Rampaire. No és una condició buscada expressament, però puc constatar que fins ara ha estat així. A «Pedretes» hi ha «La rondalla del Rampaire», on el Delta és el lloc familiar i emocional dels records d’infantesa. A «L’era de les revolucions», la cançó «Soc d’aquí baix» s’aproxima al Delta com a nexe identitari i de pertinença. I a «Aigua del cel», la cançó «Ran de mar» posa l’accent en la reivindicació ecològica que ja he explicat.


En la campanya de Verkami iniciada per poder publicar el disc, tens l’objectiu d’arribar a 2021 euros, la xifra d’enguany. Què significa per tu el 2021?

El micromecenatge és una fórmula per a finançar produccions artístiques que es basa en el vincle de l’autor amb la seua audiència. És una forma molt horitzontal de finançament que, a banda de proporcionar els diners necessaris per a cobrir determinades despeses, genera compromís i empatia. Dos mil euros és aproximadament una tercera part del cost total de posar el disc en circulació. Per a decidir la xifra que marca l’objectiu del Verkami s’ha de tindre en compte si és suficient per a assumir-ne la resta i si és raonable que es pugui aconseguir. Fer-ho coincidir amb la xifra exacta de l’any 2021 és una guinyada de complicitat. Després d’un any tan complicat com el 2020, el 2021 serà «aigua del cel».

Si voleu donar suport al projecte i ser els primers a escoltar les cançons del nou disc podeu participar en la campanya de Verkami i obtenir una recompensa.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects