TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

‘Prou Correbous’ i ‘Tots Som Poble’ condemnen els fets succeïts a la Ràpita

Els activistes denuncien les situacions que s’han viscut en els actes taurins de les Festes Majors

El col·lectiu animalista Tots Som Poble i la plataforma Prou Correbous han denunciat a través de les xarxes socials les situacions de perill que s’han viscut en els últims dies en els actes taurins de les Festes Majors de la Ràpita.

El divendres passat, durant el bou capllaçat, una de les dues cordes que el retenia es va soltar i les imatges van córrer per les xarxes socials despertant, un estiu més, la polèmica i el debat entre taurins i antitaurins. Ahir la nit, però, va tornar a haver-hi un incident. Durant el bou embolat els organitzadors haurien donat l’entrada al bou a la plaça sense avisar als assistents, de manera que el bou va envestir a alguns dels presents.

Josep Franch, membre de Tots Som Poble, associació inclosa a la plataforma Prou Correbous, lamenta les imatges i alhora celebra que no s’hagin repetit «els fets ocorreguts a València», on van morir tres persones en actes taurins.

Franch ha condemnat els actes i defensa que els actes taurins no són cultura. «Estos animals quan estan en ramat són feliços, i no al mig de la gent que els posa allà per passar-ho bé. Els bous pateixen en estos actes de tortura», declara el membre de Tots Som Poble.

Malgrat la proposta de llei presentada al Parlament pels grups d’En Comú Podem i la CUP, que vol prohibir el bou capllaçat, el bou embolat i els bous a la mar, Franch lamenta que este no serà l’últim estiu que se celebraran actes taurins a les Terres de l’Ebre, ja que encara queda un llarg procés que pot tardar «un any i mig o dos».

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects