TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Protecció Civil desactiva el pla INUNCAT

El president Pere Aragonès i els alcaldes dels municipis afectats pels aiguats estudien demanar la declaració de ‘zona catastròfica’

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest migdia l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop finalitzat l’episodi de pluges que van afectar ahir el Baix Ebre i el Montsià i la resolució de les incidències més greus. El Pla INUNCAT queda en fase de Prealerta atès que encara queden incidències derivades dels aiguat i es mantenen les tasques de neteja i d’atenció a les diverses persones acollides.

En la seua visita als municipis més afectats pels aiguats, el president Pere Aragonès ha declarat que estudi, juntament amb els alcaldes dels municipis més afectats, demanar la declaració de ‘zona catastròfica’. L’alcalde la Ràpita, Josep -caparrós, ha remarcat que municipis com el seu ja va viure les conseqüències del temporal Glòria i que els ajuts han d’arribar.

El Servei Meteorològic de Catalunya SMC ha donat per tancat l’episodi de fortes pluges amb 250,1 l/m2 recollits a Alcanar, 242 l/m2 a Alfacs, 78 l/m2 Amposta i 60 l/m2 al Port. L’Agència Catalana de l’Aigua ACA ha informat que s’han inspeccionat els barrancs de la zona que baixen amb molt material, que els propers dies s’hauran de retirar. Segons la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el riu Sènia no ha patit afectacions per l’augment del cabal. Des de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre tampoc han reportat cap incidència.

La circulació per la xarxa viària s’ha restablert tot i que es manté la neteja en diversos punts. Renfe ha restablert la circulació dels trens i a hores d’ara no queden afectacions. S’han solucionat les diferents incidències generals en el subministrament elèctric i hores d’ara s’ha recuperat la quasi totalitat del servei. Queden 223 usuaris afectats a Alcanar, Ulldecona, Amposta i Sant Carles de la Ràpita.

Pel que fa als serveis de telefonia, Vodafone ja ha restablert els servei a Deltebre, Riumar i les Cases d’Alcanar. Orange també recuperarà la totalitat del servei en breu. Telefònica ha recuperat el servei als Eucaliptus i la Ràpita, així com la telefonia fixa i les dades de la Ràpita, tret d’alguns usuaris específics. En canvi, es manté la caiguda del servei a Alcanar platja i a les Cases. La companyia està treballant per a la recuperació del servei i ha informat que la telefonia mòbil es restablirà en les properes hores però que el servei de telefonia fixa i les dades quedarà afectat encara.

Protecció Civil de la Generalitat conjuntament amb Creu Roja manté l’atenció a les persones acollides al pavelló d’Alcanar que seran reallotjades en hotels. Es preveu que el centre d’acollida quedi tancat avui. L’alcalde d’Alcanar ha demanat al Protecció Civil de la Generalitat el suport de voluntariat de protecció civil per a les tasques de neteja de carrers. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha fet una crida a AVPC de les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona per fer aquesta tasca de suport que estan actuant sobre el terreny en la neteja.

Creu Roja ha contactat telefònicament als diferents usuaris de teleassistència, sense cap incidència detectada.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut en aquest episodi 746 trucades per 558 incidències relacionades amb les pluges, la majoria d’aquestes  amb origen al Montsià (670), sobretot a Alcanar (505). Les trucades han estat per inundacions i acumulacions d’aigua, cap d’elles de gravetat.

Bombers de la Generalitat, amb 38 dotacions i uns 100 efectius, continuen treballant a la zona afectada per les fortes inundacions, traient aigua i revisant els danys estructurals en edificis i instal·lacions. També estan netejant els carrers per poder desembossar l’aigua dels baixos i que no torni a filtrar-se a l’interior dels habitatges. Així mateix, estan alliberant i facilitant accessos, com el del polígon Valldepins d’Ulldecona, i estan supervisant i identificant els vehicles arrossegats per l’aigua.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha anat gestionant els trasllats dels pacients als centres sanitaris.

Agents Rurals està treballant en el suport a l’accés a una granja a Alcanar perquè el propietari pugui alimentar l’aviram.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects