TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Propostes culturals per al Dia de la Poesia

Coneix alguns dels actes en honor al cinquè art

El diumenge 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia, celebritat en què es commemora una de les formes literàries més extensa arreu del món. En les quatre comarques ebrenques s’han organitzat diferents actes culturals de les lletres per celebrar i promoure la poesia.

A les quatre biblioteques comarcals tindran lloc un seguit d’activitats:

 • A la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa s’aproparà als espectadors l’obra ‘Deix’, interpretada per Alba Figueroa, Maria Cinta Villamón i Valer Gisbert. Es tracta d’un espectacle de rapsòdia i música creat a partir del poemari de Gisbert. L’acte serà avui divendres a les 19 h. Per assistir-hi cal inscriure’s al correu bmd@tortosa.cat o al web www.biblioteca.tortosa.cat. L’esdeveniment es podrà seguir a través de les xarxes socials de la biblioteca.
 • A la Biblioteca Dr. Mn. Joan Baptista Manyà de Gandesa la proposta fusiona poesia i música amb ‘Poesia amiga’, actuació a càrrec de Pili Cugat i Carlos Lupprain, amb l’acompanyament de Nàiade Martínez al violoncel. L’acte serà el dimarts 23 de març a les 18:30 h.
 • A la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre la proposta és ‘Una mirada a la poesia femenina contemporània a Catalunya: les noves veus’. L’esdeveniment serà el 23 de març a les 18:30 h i serà de manera presencial, amb un màxim de 10 assistents, i de forma telemàtica a través de la plataforma Jitsi.
 • La Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d’Amposta celebrarà el Dia Mundial de la Poesia el 24 de març a les 19:30 h amb el recital ‘Mujeres sin edén’, a càrrec de Las Loquinas, una associació cultural que té l’objectiu d’empoderar les dones a través de l’art. L’acte es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Amposta i, de forma presencial amb inscripció prèvia a través del correu bcsja@amposta.cat.

Altres propostes

 • Campredó celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb un homenatge al poeta Gerard Vergés (1931-2014) el diumenge 21 de març. Coia Valls recitarà ‘El Jardí de les Delícies al carrer d’Eivissa a les 17 h.
 • Durant tota la setmana a través de les xarxes socials del Consorci per a la Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre múltiples personalitats del territori han estat recitant poemes.
 • A la Biblioteca Francesc Valagué de Sant Jaume, el dissabte 20 se celebrarà un recital de poesia.
 • A la Biblioteca Delta de l’Ebre de Deltebre el 21 de març a les 11:30 es commemorar

Obres ebrenques

 • Antologia 2020 de Poetes de l’Ebre: L’Associació Cultural Poetes de l’Ebre, conjunt de poetesses i poetes ebrencs, han publicat plegats un recull de poemes creats durant el 2020.
 • Dona poesia: Publicat el 2019 per l’Associació cultural Mar de Fora. Es tracta d’una obra amb veu de dona que ajunta les poesies d’escriptores del territori ebrenc.
 • El bres de les fargues: Obra de la poeta Conxita Jiménez (Tortosa) i el fotògraf Jordi Amenós publicada el 2018. És un poemari d’homenatge a la terra i al patrimoni natural que són les oliveres.
 • El poeta del poble: En forma de novel·la, Andreu Carranza (Ascó) va guanyar el 47é Premi Josep Pla d’Edicions Destino amb esta obra, on reivindica al poeta Jacint Verdaguer.
 • Convivència d’aigües: L’obra, publicada el 2017, aplega tota la poesia de Zoraida Burgos publicada i alguns poemes inèdits.
 • El Jardí de les delícies: Última obra de Gerard Vergés (Tortosa), publicada concretament una setmana abans de morir.
Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects