Carme Piñol Pallarès va créixer envoltada d’una família que treballava el fang. Regenten l’empresa Terra Cuita del Perelló, que treballa este material des de fa quatre generacions. “El fang ha estat amb mi des de petiteta. Els meus germans feien les rajoles, però jo hi jugava”, conta Piñol des de l’estudi que té a casa seua, en una habitació des d’on es veuen les oliveres de la finca. Tot i esta pulsió gairebé primària que tenia d’experimentar i crear amb el fang, va decidir dedicar-se al sector químic pensant-se que tindria ofertes laborals més interessants. Però la ceràmica i el treball artesanal han trobat, igualment, la manera d’estar presents a la seua vida.
Tot i dedicar-se a una altra cosa, va seguir lligada al negoci familiar decorant i pintant les rajoles. D’aquí va passar a confeccionar saboneres quan una amiga va posar-se a fer sabons. De manera natural, la ceràmica li va donar l’oportunitat de ser creativa. “Primer feia coses petites per a mi, però em vaig anar engrescant. Fins i tot em vaig comprar un forn, perquè encara que em dedique a una altra cosa, treballar amb el fang és la meua passió”.
S’ha format de manera autodidacta, tot i que també ha fet cursos i ha après a utilitzar el torn. Ha fet bustos de ceràmica i ha cultivat l’escultura. Fa encàrrecs personalitzats, que conta que gaudix molt perquè li permeten jugar amb els desitjos dels clients. Confecciona tasses, elements decoratius, imants, souvenirs del poble i ha fet murals o rellotges de sol, entre altres, sota el nom de @makame. Sempre està disposada a superar-se i a acceptar tot el que li proposen. Després de la jornada laboral, el temps que té lliure el dedica a la família i al fang, i conta que, quan el toca i el pasta, sent una connexió molt forta amb el que fa, que alhora li servix per dixar de pensar en les inquietuds del dia a dia i centrar-se en l’art. Té el desig de fer d’este passatemps el seu ofici i, en un futur, viure del fang, tal i com ha fet la seua família durant anys, però a la seua manera.