TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Les persones transsexuals deixaran de ser considerades malaltes

Fins ara a Espanya s’exigia un diagnòstic mèdic per accedir al canvi registral de sexe

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts, un dia després del Dia de l’Orgull, l’avantprojecte de llei per la igualtat real i efectiva de les persones transsexuals i per la garantia dels drets i les persones LGTBIQ+. Esta llei, coneguda com la llei trans, permetrà que qualsevol persona puga canviar de gènere a partir dels dotze anys amb autorització judicial o parental, depenent de la seua edat, i lliurement a partir dels setze.


D’esta manera, sota el paraigua de la llei, les persones trans deixen legalment de ser considerades malaltes, ja que mai més a Espanya s’exigirà un diagnòstic mèdic ni tampoc el tractament hormonal, per accedir al canvi registral de sexe ni tampoc serà necessària una tutela judicial.
A més, durant els anys vinents es duran a terme mesures d’acció positiva per a la inclusió laboral de les persones trans, fomentant mesures antidiscriminatòries en la negociació col·lectiva.

La creació de la llei ha comportat el descontentament de col·lectius feministes al llarg del país. Diverses organitzacions es van manifestar el passat cap de setmana per mostrar el seu rebuig a la llei trans, ja que consideren que el sexe és biològic i el gènere és una construcció social. Segons els col·lectius, la creació de la llei és una «traïció a les dones».

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects