TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Pendent d’aprovació l’avantprojecte d’un parc eòlic a Xerta

La Ponència d’Energies Renovables decidirà en les pròximes setmanes si és viable

L’ajuntament de Xerta ha informat avui que el passat mes de desembre va rebre la petició d’informe sobre un avantprojecte de parc eòlic al terme municipal, a la partida de l’Arram. A finals de gener, l’entitat xertolina va presentar l’estudi i esperen que la setmana que ve els responguen de l’Oficina de Medi Ambient de la Generalitat. Fet l’informe, en el que s’expliquen les condicions geogràfiques, urbanes i ambientals de la zona en qüestió, la Ponència d’Energies Renovables ha de decidir si s’aprova el parc. Este organisme el formen diferents Departaments de la Generalitat: Medi Ambient, Urbanisme, Agricultura o Cultura. Té la última paraula sobre la viabilitat de la instal·lació.

En cas que la Ponència donés llum verda, l’empresa encarregada de construir el parc, PLANTA ENERSOS III, SL, començaria els tràmits de demanda de permisos per acabar duent-lo a terme. Hi col·locaria 6 aerogeneradors de 1,5 MW de potència, amb rotor de 140 metres de diàmetre i 100 metres d’altura. La potència total del muntatge seria de 9 MW.

L’alcalde de Xerta, Roger Avinyó, ha explicat a A Prop que estan a l’expectativa i la petició d’informe al desembre els va agafar per sorpresa. “Al canal Xerta-Sénia també volien ficar-hi dos molins, en un projecte híbrid, però el van tombar perquè la Ponència va dir que l’emplaçament no era viable.» Tot i que encara és aviat, l’ajuntament no ha decidit quina posició prendrà si el parc tira avant: “No sabem ben bé com acabarà això. Al 2030, la majoria de la energia ha de venir de fonts renovables, i per això s’han d’aconseguir moltes instal·lacions. Però també s’ha de demanar que hi hage equitat territorial», declara Avinyó.

El projecte arriba en un moment delicat per al territori, amb una part de la població de l’Ebre en contra de la implantació de parcs eòlics, que acaben tenint un impacte medioambiental i visual molt fort quan s’instal·len de forma massiva. El malestar dels veïns de Santa Bàrbara contra la planta de compostatge s’afegeix a esta desconfiança. Al·leguen que pot acabar contaminant el subsòl del poble i reclamen una consulta popular a l’ajuntament.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects