L’il·lustrador participarà en el projecte que recorda el 60è aniversari de l’aixecament del mur de Berlín
L’il·lustrador del Baix Ebre Ignasi Blanch participa en el projecte artístic PERMEABLE PLACE – FAIR TRANSITIONS (Lloc permeable, transicions justes) en motiu del 60è aniversari de l’aixecament del mur de Berlín el proper dijous 12 d’agost a la capital alemanya. Una exposició multimèdia amb propostes en suport vídeo a l’aire lliure i just a l’espai on es troba l’East Side Gallery, el tros més llarg que es preserva com a projecte artístic de l’històric mur de Berlín. L’il·lustrador de Roquetes va ser l’únic representant de l’Estat en el projecte internacional East Side Gallery. L’obra que ara presenta és en format víd eo i explica amb claredat i amb una altra gama cromàtica el significat de la primera que ja celebra 31 anys . Una proposta per denunciar la manca de llibertat a molts països per estimar a qui es vulgui i una denúncia contra l’homofòbia creixent.
A la East Side Gallery de Berlín hi ha l’obra ‘Parlo d’Amor’ d’Ignasi Blanch. Aquesta pintura està reproduïda per ell mateix i a mida real des de fa 20 anys, a la ciutat de Roquetes on va néixer. Per mostrar-ho a l’exposició a Berlín, Ignasi Blanch va organitzar una acció on van poder participar tota la gent de la ciutat que ho desitgés. Va proposar una restauració de la reproducció del Mur i la pintura “Parlo d’Amor” de Roquetes i molta gent i amics del poble van participar i van acudir un dissabte a pintar. D’alguna manera, el mural ‘Parlo d’Amor’ a Berlín forma part de les seves vides i han crescut amb aquesta imatge a la seva ciutat que existeix des de fa molts anys. La proposta també forma part de aquesta col·laboració de tantes persones amigues. Aquesta acció està present a l’exposició i forma part del vídeo que presenta l’artista Gabriele Nugara, on hi ha una part dedicada a Ignasi Blanch i les imatges gravades han estat cedides per Roquetes Comunicació.Per altra banda Blanch explica: “Per preparar la meva proposta personal vaig demanar a tots els amics i coneguts la frase “Parlo d’amor” en diferents idiomes.
“Vaig fer una crida i es va crear una xarxa molt gran i vaig rebre centenars de propostes”, exlica Blanch. “Amb el meu vídeo vull parlar d’estimar lliurement i presentar una queixa sobre països on estimar persones del mateix sexe és un delicte i és penalitzat. Estimar és un acte de lliber tat que tothom ha de respectar”. El missatge ha pogut arribar a molts països del món. D’esta manera, el quadre ‘Parlo d’Amor’ adquireix al 2021 colors més vius i amb més i diomes per convertir-se en un missatge més directe en format vídeo, amb l’edició de l’amic i artista Jan Barceló. El vídeo amb els idiomes diversos i els nous colors Blanch es titula ‘Parlo d’Amor All Overt The World’. Per a la peça, han col·laborat els músics Pili Cugat i Carlos Lupprian creant una nova versió de la cançó ‘Sé una dolçá mà’ dedicada a Blanch i present en el seu da rrer disc, amb text del poeta Vicent Pellicer.
El projecte, anomenat PERMEABLE PLACE – FAIR TRANSITIONS (lloc permeable – transicions justes), està impulsat per la Stiftung Berliner Mauer, l a fundació que protegeix la memòria històrica al voltant del mur de Berlín; la Wirtschaftsförderung Friedrichshain – Kreuzberg, l’ens d’impuls econòmic del districte de Friedrichshain – Kreuzberg; i l’associació d’artistes Art up – Erfolg im Team. A banda de Blanch, hi participaran dos artistes més que ja van contribuir a l’East Side Gallery, Sabine Kunz i Fluvio Pina, i sis creadors més del grup ART-UP, Gabriele Nugara, Arthur Jongebloed, Jeroen Goulooze, Regina Kelaita, Suzann El-abboud i Karina Villavicencio. La inauguració és a Berlín a les 20h el proper dijous 12 d’agost de 2021, a l’East Side Gallery, Mühlenstrasse 73 de Berlín.