TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Els pacients obesos o amb síndrome metabòlica amb Covid-19 presenten pitjor pronòstic

Així ho ha determinat un estudi en què ha participat la URV

Investigadors del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i de tres grups de recerca de la URV han publicat un treball que conclou que els pacients obesos o amb síndrome metabòlica amb Covid-19 presenten un pitjor pronòstic.

Anteriorment ja es va demostrar que per pacients infectats amb SARS-CoV-2 l’obesitat, hipertensió i diabetes són factors de risc que s’assoacien a mortalitat elevada, per la qual cosa cal una ràpida detecció i possiblement teràpues més personalitzades en estos grups de pacients. El grup de recerca de la URV, per tant, va investigar l’impacte de l’obesitat i la síndrome metabòlica en el curs cliniv dels pacients Covid-19.

L’estudi prospectiu de cohorts va incloure 303 pacients hospitalitzats a l’Hospital Joan XXIII per pneumònia per SARS-CoV-2. Els participants es van classificar, primer, segons la presència d’obesitat i, després, segons la presència de síndrome metabòlica. Es van recollir paràmetres clínics, radiològics i analítics. Els principals resultats van mostrar que els pacients amb obesitat presentaven símptomes moderats de pneumònia per SARS-CoV-2, infiltrats pulmonars bilaterals i necessitaven tractaments més agressius amb més freqüència. Per altra banda, els pacients amb síndrome metabòlica presentaven pneumònia greu i insuficiència respiratòria amb més freqüència, una taxa de mortalitat més elevada i també nivells de creatinina i troponina més alts.

Les principals conclusions d’aquest estudi van ser que, efectivament el pacients obesos i/o amb síndrome metabòlica amb COVID-19 presentaven pitjor pronòstic. A més, la interleuquina 6 era un predictor potencial de la gravetat del COVID-19 en pacients amb obesitat, mentre que la troponina i la LDH es podien utilitzar com a biomarcadors predictius de la gravetat del COVID-19 en pacients amb síndrome metabòlica.

La investigació demostra que s’han d’intensificar i personalitzar els tractament del COVID-19 en pacients amb obesitat o síndrome metabòlica.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects